avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... neplata unor produse livrate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

neplata unor produse livrate

Cum pot recupera contravaloarea unor produse livrate unui client in lipsa unui contract de vanzare-cumparare. Precizez ca exista o factura acceptata si semnata de reprezentantul societatii respective dar fara stampila aplicata pe rubrica "semnatura de primire"?Exista un termen de prescriere a obligatiei de plata a cumparatorului catre vanzator ?
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 23:38, 17 Februarie 2010
1. In cazul in care puteti face dovada unei creante certe, lichide si exigibile, puteti merge pe Og 5/2001, solicitand instantei emiterea unei ordonante cuprinzand somatie de plata ( eu as atasa, pe langa factura semnata de reprezentantul societatii, si comanda clientului, eventual si avizul de insotire marfa sau procesul-verbal de predare-primire)

2. Sau puteti incerca cu o invitatie la conciliere directa, in baza art. 720 ind.1 c.proc.civ.
Ulterior, puteti introduce in instanta o cerere de chemare in judecata -pretentii comerciale, invocand art. 969, 970 c. civ.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul general de prescriptie este de 3 ani.
DAca suma depaseste 30000 ron merge si insolventa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi neachitate guzmania guzmania Detin o societate care intermediaza si vinde produse diverse(teuri, masti, coliere etc.) si am livrat catre o alta societate din aceste produse pe baza de ... (vezi toată discuția)
Conciliere si somatie de plata Andrei T Andrei T Am trimis unei firme debitoare o notificare prin care solicitam prezentarea la concilere. Plicul a fost trimis cu AR la firma debitoare dar aceasta a refuzat ... (vezi toată discuția)
Refuz la plata a unei facturi de penalitati nico_mirea nico_mirea In baza unui art. dintr-un contract de prestari servicii care prevedere penalitati de 0,15% pe zi intarziere, societatea emite o factura de penalitati, avand ... (vezi toată discuția)