avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sigilare calorifer
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sigilare calorifer

Buna ziua, va deranjez cu o intrebare poate banala pentru Dvs., dar destul de serioasa pentru mine.
Am o agentie de turism in Pitesti, si am o problema cu furnizarea caldurii, este enorm de scump pentru un singur calorifer in locatie, 490 lei/luna, iar in aceste conditii doresc sigilarea lui, nu debransare deci nu vreau sa-l elimin, este un spatiu inchiriat. Nu stiu cum trebuie procedat, cei de la termoficare spun ca trebuie sa ma duc in audienta la directul de la Termoficare Pitesti, care in mod sigur nu-mi va primi cererea, ar fi prea usor, pe internet sunt niste conditii care ma ingrozesc, dar acestea se aplica la debransari, nu stiu daca este acelasi lucru.
Practic nu stiu cum pot opri furnizarea caldurii, asta ma intereseaza. Cum fac?
Multumesc anticipat! - Nicoleta -
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 19:41, 17 Februarie 2010
Caloriferul in cauza este prevazut cu repartitor de caldura?
Pretentia dvs de sigilare calorifer,din punctul dvs de vedere este utila si necesara,dar raportat la situatia existentei de agent termic in instalatie,la necesitatea asigurarii confortului termic in imobil,in aceasta perioada ,normal nu se aproba sigilari,decat in situatii de forta majora .
Era normal sa va ganditi la costuri si la masura debransarii legale,in perioada anterioara probelor si introducerii agentului termic in instalatie.
Sigilarea caloriferului este acelasi lucru cu debransarea.
Aceasta trebuie sa o ceara proprietarul.
In perioada de iarna, cand se furnizeaza caldura si instalatia este plina cu apa nu se fac debransari.
Acestea se fac de catre furnizorul de caldura si cu instiintarea asociatiei de proprietari a blocului respectiv, astfel incat in sezonul viitor sa nu mai pus la plata.
490 lei/luna pentru un singur calorifer (cat de mare?) este o suma mare.
Daca locatia dvs. provine dintr-un apartament caruia i s-a dat o alta destinatie decat locuinta sau este un spatiu comercial la parterul unui bloc (era bine daca ne spuneati ac. lucru), atunci trebuie sa mergeti la as. prop. - prin intermediul careea primiti agentul termic. Trebuie sa aveti in vedere ca legislatia actuala prevede preturi diferite pentru populatie si agentii economici.
Ce stiu eu: proprietarul spatiului respectiv trebuie sa aiba o conventie/contract cu as. prop. privind livratea de agent termic necesar incalzirii locatiei dvs., caz in care se precizeaza si conditiile de decontare a acestuia. Pentru ca sunteti agent economic, as. prop. este obligata sa anunte furnizorul (CET) despre situatia agentilor ec. din zona sa de activitate, precum si SET-ul corpurilor de incalzire, astfel incat furnizorul emite factura cu repartizarea cantitatii de energie termica si valoarea acesteea - in conditiile aratate mai sus (practic este pretul real de productie - la populatie se scade din acest pret o suma aprobata de Consiliul Local din localitate).
Deci urmariti toate aceste explicatii, vedeti cine si cum va factureaza consumul de energie termica.
Daca doriti debransarea, nu o puteti face acum. Este posibil si acum, dar costurile sunt foarte mari (golire instalatie, debransare, umplere instalatie , aerisire, pierderi agent termic).


Este vorba de un calorifer cu 15 elementi, iar locatia nu provine dintr-un apartament, este vorba de o constructie ulterioara blocului, un fel de garsoniera, o camera cu o baie. Am vb si cu administratorul, dar proprietarul are contract separat cu Termoficarea. Oricum o sa fac o cerere de debransare, dar mai intai o sa cer o evaluare, intr-adevar sunt niste costuri, cu golirea instalatiei si tot ce mai trebuie, sa vedem, oricum mai mult de 490 lei nu costa, deci in pierdere nu am cum sa ies. Ramane de vazut, sper sa fie receptivi cei de la Termoficare, desi am tot dreptul sa cer debransarea daca sunt nemultumita.
Multumesc pentru raspuns!
Da, proprietarul sa incerce rezilierea contractului cu CET-ul in conditiile aratate. Am inteles ca doriti sa faceti o evaluare. Este bine, depinde cu cine o faceti si chiar nu stiu ce sa va sfatuiesc in aceasta privinta. Pe forum mai sunt useri care cred ca stiu mai bine cum se fac aceste lucruri, dar poate nu au citit inca postarile de mai sus. Oricum in contractul de furnizare sunt trecute tot felul de date, inclusiv cum se face repartizarea energiei termice ( de obicei la SET - aceasta este o notiune specifica corpurilor care cedeaza caldura - deci in cazul nostru, al caloriferului), pretul, etc.
Ma bucur ca v-am fost de folos si va urez bafta la debransare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere contracte individuale cu dalkia termoservice george2104 george2104 Buna ziua, Suntem o scara care are o majoritate de 70% din apartamente decuplate de la termoficare. Cei 30% ramasi ne obliga prin contractul colectiv sa ... (vezi toată discuția)
Cerere de debransare timpuriu timpuriu un propietar doreste dembrasarea de la sistemul de termoficare ,care sunt pasi de urmat pentru ca aceasta actiune sa fie legala ,mentionez ca acest propietar ... (vezi toată discuția)
Procedura debransare de la reteaua de termoficare Adytzu72 Adytzu72 Buna ziua, Vreau sieu sa stiu care este procedura legala pentru debransarea de la sistemul de termoficare centralizat si daca cei de la firma care asigura ... (vezi toată discuția)