avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce sanse are mama vitrega la mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce sanse are mama vitrega la mostenire?

buna seara! as dori sa-mi dati un raspuns cu privire la urmatoarea problema. De curand am aflat ca tata -socru s-a recasatorit legal cu femeia cu care a trait in concubinaj 13 ani.prima sotie a decedat acum 16 ani.cu prima sotie a construit o casa si a avut 4 copii. actuala sotie are 2 copii din alta casatorie.Intrebarea mea este daca actuala sotie va avea parte la mostenire in momentul decesului socrului meu si in special daca va avea si ea parte la casa, tinand cont ca aceasta a fost construita cu prima sotie si ca cei 4 copii traiesc.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:46, 17 Februarie 2010
Actuala sotie, daca ii va supravietui, va avea dreptul la 1/4 din mostenirea sotului.

Ce intra in mostenirea sotului?
Intra partea lui (1/2) din casa construita cu prima sotie + 1/4 (partea mostenita de el) din cealalta jumatate de casa (care a apartinut primei sotii decedate).
Deci el are in final 5/8 din casa.
Daca acest 5/8 va mai exista in patrimoniul lui la moartea lui, atunci sotia supravietuitoare (a doua) va mosteni si ea 1/4 din acest 5/8. Restul de casa revenind copiilor lui.
dsoara. adutescu ,
daca cea de-a doua sotie va deceda inaintea sotului , copiii acesteia nu au nici un drept la imobilul sotului ei .
iar daca descendentii socrului dvs. doresc ca cea de-a doua sotie sa nu aiba vocatie succesorala la bunurile tatalui lor, inidcat ar fi sa procedati cum v-a sfatuit colega ioana cristea.
( respectiv dezbaterea succesiunii si efectuarea partajului voluntar . daca socrul dvs. va fi de acord !! )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire /cum pot intra in posesie? violeta t violeta t ACTE NECESARE,ETAPELE JURITICE Bunicul sotului a avut doi baieti,si a construit doua casa in doua curti diferite cu doua adrese,propietatile sant pe numele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua... succesiune proprietarul unui imobil, (din urma primei ... Liviu. Marin Liviu. Marin Buna ziua... Proprietarul unui imobil, (din urma primei casatorii are o fata) se recasatoreste .Fosta sotie (coproprietar fiind )vinde cu contract de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ....bunicul meu s a recăsătorit in anul 1990, locuind ... Dacia logan Dacia logan Buna ziua ....bunicul meu s a recăsătorit in anul 1990, locuind până în anul 2000 în casa construita de el și bunica mea, ulterior mutându se în casa ... (vezi toată discuția)