avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani

Buna ziua,
Sunt persoana fizica nu lucrez dar cotizesc lunar la casa de pensii,somaj si casa de sanatate .
Care sunt sansele de a putea beneficia de indemnizatie crestere copil.
va multumesc,
Astept raspuns urgent daca se poate!
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 02:03, 17 Aprilie 2010
Daca erati persoana fizica platitoare de impozit la stat ,da ,dar in conditiile astea mai mult ca sigur nu veti beneficia.Daca lucreaza sotul,poate beneficia el.
crisv a scris:

Daca erati persoana fizica platitoare de impozit la stat ,da ,dar in conditiile astea mai mult ca sigur nu veti beneficia.Daca lucreaza sotul,poate beneficia el.

Ma scuzati! As dori sa stiu daca mai poti plati si altcuiva impozit decat statului? Intr-o alta ordine de idei revizuiti-va modul de exprimare, este vorba de ' venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal'. Altfel platesc impozit pe masina sau casa dar nu pot avea pretentia sa solicit indemnizatie pentru cresterea copilului
Dana_y a scris:

Buna ziua,
Sunt persoana fizica nu lucrez dar cotizesc lunar la casa de pensii,somaj si casa de sanatate .
Care sunt sansele de a putea beneficia de indemnizatie crestere copil.
va multumesc,
Astept raspuns urgent daca se poate!

Toti suntem persoane mai mult sau mai putin fizice, numai ca daca dvs. ati realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal,in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sunteti indreptatida sa cereti indemnizatia.Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se intelege: venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, asa cum sunt definite de aceasta lege
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
Alin Popescu, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala - as putea beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? gyuly_11 gyuly_11 Buna ziua, am deschis o intreprindere individuala, in sect.4, si ma intereseaza cum se procedeaza, daca trebuie sa fac contract individual cu CASS si la ce ... (vezi toată discuția)
Pfa dariaoana dariaoana CA PFA POT BENEFICIA DE INDEMNIZATIA PENTRU CRESTEREA COPILULUI?IN CE CONDITII? (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)