deunazi am primit ...prin posta, cu confirmare de primire, o recomandata de la Politia Rutiera prin care sunt instiintat ca ..... pentru incalcarea , la data de 09.06.2008 a prevederilor art. 103 alin.1 lit. A (cumul de 15 puncte in 6 luni) din OUG 195/2002 mi-a fost suspendata exercitarea dreptului de a conduce pe o perioada de 60 zile, incepand cu data de 17.02.2010.
Acum:
- litera A spune 30 zile, dar din aceeasi scrisoare am constatat ca in data de 29.01.2010 am fost vizitat de un agent la domiciliu pentru a ma prezenta in termen de 5 zile sa predau permisul de conducere. Negasindu-ma acasa (ca nu cred ca se gandeste cineva sa stea acasa ca poate il cauta cineva fara o instiintare prealabila), a gasit un martor (nu stiu cine e) si a lipit pe usa de la scara blocului instiintarea.....si astfel....ca nu m-am prezentat, mi-au mai dat un "bonus" de 30 zile;
- recomandata am primit-o in dat de 15.02.2010 si a doua zi, in 16.02.2010 am fost la ei sa vad care e problema si le-am explicat ca nu am stiut de existenta acelei vizite si nici acel martor nu m-a instiintat;
- se poate dupa 1 an si jumatate sa mi se retina permisul? ultimul eveniment inregistrat al contactului dintre mine si politia rutiera romana a fost in data de 09.06.2008;
- in acest rastimp de 1 an jumate tin minte ca am mai fost chemat pentru acelasi lucru si am verificat cu un agent care mi-a spus ca nu am nicio problema in privinta asta;
- daca nu predau permisul si nici nu am vreun contact cu politia in aceasta perioada, mi se poate intampla ceva?
Va multumesc!
Florin Borza
Buna ziua !
Va sfatuiesc sa contestati in instanta aceasta instiintare- decizie a politiei, invocand si termenul de prescriptie. De asemeni , va sfatuiesc sa va angajati un avocat.
In privinta celeilalte abordari, a nepredarii permisului, inseamna sa va creati singur mari neplaceri.
Cu stima !
am discutat cu o prietena jurista mesajul d-voastra si spune ca la noi nu e vorba de vreun PV ci de o suspendare de 30 zile datorata acumularii de 15 puncte in 6 luni....atentie....ultima contraventie a avut loc in 09.06.2008 (aici ideea e ca dupa 1 an jmate s-au gandit abia - ei spun ca si anul trecut am o confirmata dar nu am avut asa ceva in vedere, deoarece imi luau atunci permisul) si inca un bonus de 30 zile ptr ca nu stau tintuit in casa ca poate ma cauta vreun reprezentant al unei institutii de-a statului sa-mi inmaneze nu stiu ce instiintare.
Asta e ideea:
1. daca se poate ataca aceasta procedura de instiintare prin agent (care a fost sau nu a fost, asta nu stiu, ptr ca si martorul cica e oricare care trece pe strada, deci eu pot sa spun ca nici nu a fost la domiciliul meu, ci a iesit din sectie si a luat pe cate unul de pe strada sa ii semneze aceste instiintari sa nu mai piarda timp)
2. dupa 1 an jumate ()09.06.2008 - 17.02.2010 , data primei instiintari cu agent nu o iau in calcul scrie mai sus de ce ) mie imi vine aceasta instiintare ????
3. ei spun ca anul trecut mi-au mai trimis o instiinatre cu confirmare careia nu i-am dat curs, dar stiu ca am primit o adresa prin care mi se cerea, din memorie reproduc :".....lamurirea situatiei .....", nicidecum suspendarea permisului, deoarece o aveam anul trecut.
ca si concluzie:
POT ATACA IN INSTANTA ACEASTA STARE?
DACA DA, AM CASTIG DE CAUZA?