avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilitate asigurari
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilitate asigurari

Buna dimineata! Va rog sa ma ajutatidaca se poate; am un client care vrea sa-si deschida firma de asigurari mai exact intermedieri asigurari cod CAEN 6720, si bineinteles trebuie sa ia franciza ca sa poata face contracte. Mai pe scurt intrebarea mea este "cum se face contabilitatea avand in vedere ca nu este firma de asigurari directa. el numai intermediaza, negociaza si incheie contracte pt. fima respectiva??"
VA multumesc!#-o
Cel mai recent răspuns: coltex , utilizator 12:30, 17 Februarie 2010
Va aplica Ordinul 3129/2005 al CSA, cu modificarile ulterioare daca se face broker de asigurari sau Ordinul 3055/2009 daca se face agent de asigurare persoana juridica, aplicand monografia pentru prestari servicii (contabilizeaza pe venituri doar comisionul, factureaza fara TVA, etc)

Succes!
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila asigurari cami6891 cami6891 Buna ziua, Am un SRL care are ca obiect de activitate cod CAEN 6622 si are un contract de comision semnat cu un broker de asigurare. In numele brokerului un ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila la brokerajul in asigurari cami6891 cami6891 Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu o monografie contabila in domeniul brokerajului in asigurari? Cod caen 6622 (vezi toată discuția)
Scutirea de tva conform art.141 alin2 lit b din codul fiscal bizic ioana bizic ioana o societate care are contract de prestare servicii pentru o firma de asigurare/reasigurare , este platitoare de tva? (vezi toată discuția)