avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1293 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cat timp putem lucra pe un post sub studii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cat timp putem lucra pe un post sub studii?

lucrez de 10 ani intr-un spital,angajata ca infirmiera (cu diploma).Intre timp am facut postlicealul sanitar,iar de anul trecut din august am diploma de asistent medical.Fiind criza economica,guvernul a blocat posturile in sanatate (toate)! Conducerea sp.spune ca nu stie cand se vor debloca,dar acum la 1 martie se fac 6 luni de cind lucrez,practic,pe post de infirmier,cu diploma de asist.in mana.Intrebarea mea:este legal?cat timp? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 09:32, 17 Februarie 2010
Este legal. Dv ocupati un post ele carui cerinte de studii sunt inferioare studiilor dobandite de dv. Nu este nimic nelegal si se practica si in strainatate unde medici ocupa post de asistent sau profesor post de ospatar. Pentru a ocupa un post care sa corespunda cu nivelul pregatirii dv. va trebui sa gasiti un post vacant scos la concurs, fie la privat fie la stat, si sa aplicati pentru acel post.
1. Este legal.
2. Pana veti fi promovata, veti da concurs pentru aocuparea postului de asistenta medicala vacant
3. Pana veti parasi actualul loc de munca angajandu-va in alta parte pe un post conform pregatirii profesionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod cor și studii la angajare rrramor rrramor Trebuie sa organizez un concurs pentru asistent medical ( pentru un bazin de înot), fochist și femei de serviciu. Ma contrazic cu șefa de la resurse ... (vezi toată discuția)
Asistent medical generalist studii superioare c_mar c_mar Recent am depus dosarul pt un concurs la spital de stat, mi s-a spus că va fi respins pe motiv ca posturile prevazute sunt doar pt absolvenții scolii ... (vezi toată discuția)
Asistent medical generalist studii superioare vs studii postliceale StelutaStely StelutaStely Hotararea de Guvern 497/2010 privind aprobarea Regulamentului de organizare si desfasurare a concursului si a examenului pentru ocuparea posturilor vacante si ... (vezi toată discuția)