avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducere norma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducere norma

Buna,

Am o prietena care a primit de curand vestea ca i se va reduce norma de lucru la 1/2.Mai are doar cativa ani pana la pensie(sub 5 ani) iar anul trecut a fost in concediu medical fiind bolnava de cancer uterin!Slava domnului ca s-a vindecat!Acum e disperata si nu stie ce sa faca!Cum isi poate mentine norma intreaga sau o modalitate legala pentru a-si plati contributiile astfel incat sa nu i se diminueze pensia!Am intrebat pe ce motiv i se reduce norma si mi-a raspuns ca nu sunt suficiente fonduri pentru salarii fiind bugetara ,asa ca s-a hotarat *o economie de 350 ron la bugetul de stat*!
Ce ma sfatuiti,cum sa procedeze!?Cum se poate impiedica o restrangere de norma pe criza asta?

Va multumesc mult in numele ei!
Cel mai recent răspuns: pacurariu maria , utilizator 12:03, 17 Februarie 2010
nu are ce sa faca, va trebui sa accepte situatia ... nu poate sista masura de restructurare.

insa, poate sa mearga la cas si sa incheie contract de asigurare cu acestia pt cealalta jumatate de norma si sa isi plateasca contributiile din mana si astfel sa nu ii fie afectata vechimea in munca
exista posibilitatea de a obtine o reducere timp de lucru pe caz de boala in cazul ei?astfel incat sa lucreze 4 ore iar restulsa poata beneficia de o pensie de boala?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de invaliditate darianna darianna Buna ziua .Am inteles ca in caz de cancer de col uterin am drept de pensie de invaliditate.As dori sa stiu daca pot depune dosarul pentru pensie de invalidate ... (vezi toată discuția)
Plingere penala Mariacorina2 Mariacorina2 Buna ziua. Am următoarea speță. O dna ii da unei prietene o ie sa i-o reconditioneaze. Prietena are probleme grave cu fetita ei care are cancer si afla ... (vezi toată discuția)
Oare suntem intr-o situatie de forta majora ???? -partea i ContSters103249 ContSters103249 SUNTEM INTR-O SITUATIE DE FORTA MAJORA? #-o E CA SI CUM AR FI INCEPUT UN RAZBOI SI NOI NU STIM INCA? #-o Actul normativ pentru reducerea diminuarea ... (vezi toată discuția)