avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... e411
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

e411

as vrea sa stiu daca indemnizatia de crestere copil pana in 2 ani, afecteaza primirea alocatiei din urma(pt italia).sotul lucreaza in italia din 2007.eu am fost in concediu de maternitate 2 ani,in Romania.
cand am solicitat alocatie din italia pe baza e411,la dgaspc mi s-a spus ca nu se acorda alocatie decat din momentul terminarii concediului deoarece se ia in calcul si indemnizatia de crestere copil 600 ron iar insumata cu alocatia de 200 ron fac 800 ron,si nu ma incadrez pt primirea alocatiei din urma din italia.este corect?
Mentionez ca eu am inceput serviciul pe 14.12.2009 si am incheiat activitatea in 14.02.2010.
mi s-a transmis ca in romania se va sista alocatia de 42 ron si se va lua doar in italia integrala.
sotul are contract pe perioada determinata.as vrea sa stiu ,in momentul in care intrerupe activitatea in italia,alocatia se va da automat iar in romania sau trebuie sa se adreseze institutiilor italiene?
in cazul in care trebuie facute demersuri pt acordarea alocatiei initiale (daca termina activitatea in Italia) se pot face si aici,pt ca nu se descurca prea bine in italia?

Alte discuții în legătură

Alocatie europeana LAM LAM Buna ziua, Doresc sa depun dosarul pt. alocatie europeana si nu stiu exact daca imi trebuiesc si cele doua formulare E411 si E401. Sa va explic mai exact ... (vezi toată discuția)
Alocatiile europene pt copii inlineasofa inlineasofa Unde trebuie sa ma adresez ptr .plata alocatiei europene dupa complectarea formularului E411 daca sotul este cetatean italian si lucreaza in Romania, sotia ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana copil maddallina_ maddallina_ Buna ziua, Plec cu in Belgia la sotul meu si as vrea sa stiu ce demersuri as putea face ca sa primesc alocatia celor doi copiii acolo? Pentru cel de 10 luni ... (vezi toată discuția)