avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pot intra din somaj in maternitate?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pot intra din somaj in maternitate?

Buna ziua,am si eu o intrebare,de fapt doua....am fost in concediu de maternitate 2 ani si cu data de 1 decembrie 2009 am ramas in somaj.Intrebarea mea este daca pot reintra din nou in maternitate...si daca s-a prelungit somajul de la 9 luni la un an.Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:41, 17 Februarie 2010
1. Perioadele de somaj sunt cele specificate in Legea 76/2002:
Art. 39. - (1) Indemnizaţia de şomaj se acordă şomerilor prevăzuţi la art. 17 alin. (1), pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

2. In somaj fiind puteti sa beneficiati de concediu medical, de concediu de maternitate si de CCC pana la 2 ani. Aceste concedii intrerup si suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea acestora.
3. Certificatele medicale le prezentati la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire cic - insarcinata cu al doilea copil marianadavid marianadavid Buna Ziua, Am urmatoarea situatie : o angajata urmeaza sa revina din CCC, firma fiind in insolventa, dar este insarcinata iarasi in 5 luni cu al doilea copil. ... (vezi toată discuția)
Ccc urgent dimadima dimadima Am lucrat 2 ani neintrerupt( 1 octombrie 2010- 1 octombrie 2012) si am fost data in somaj ( 3 octombrie 2012-1 aprile 2013). Problema este ca am ramas ... (vezi toată discuția)
Se poate prelungi somajul cu prenatal ? MadalinaK MadalinaK Buna seara! Sunt mamica unui baietel ce va implini in iulie 2 ani. Momentan primesc indemnizatie de crestere copil, si dupa aceea nu ma voi intoarce la fostul ... (vezi toată discuția)