Buna. am o intrebare.in 2008 am suferit o op la sani(mastopexie+aumento),pt asimetrie; in urma operatiei mi-au ramas cicatrici f mari aprox 2 cm , la un an de la op. o proteza s-a spart, dr. s-a "oferit" sa mi le schimbe si sa imi corecteze cicatricile, asa incat, in martie 2009 , in urma celei de-a doua op. am ramas cu aceleasi cicatrici la fel de mari, si cum dl dr s-a "gresit" si mi-a pus implanturile de aceasi marire,si mult mai mari decat ar fi trebuit (fara sa ma consulte in cazul marimii!!) cu aceasi asimetrie pentru care m-am operat prima data!!intrebarea mea este daca se considera malpraxis si in ce conditii il mai pot actiona in judecata, avand in vedere ca au trecut mai lut de 6 luni de la op?
(la 2 luni de la op am cerut parerea unui alt medic dar mi-a spus ca este prea devreme pt o parere definitiva,ca trebuie sa mai astept cateva luni de la op sa vedem cum evolueaza operatia, cicatricile,etc)
va multumesc!!!
In primul rand, trebuie sa verificati ce contine actul medical pe care l-ati semnat inainte de operatie.
In al doilea rand, daca dvs. considerati ca operatia pe care ati solicitat-o nu a solutionat problemele dvs. dvs de sanatate si estetice, daca prin natura faptelor nu sunt de natura penala, puteti sa-l actionati in instanta civila pentru malpraxis si daune. Va trebuie insa probe iar una dintre ele este un certificat medico-legal. Trebuie sesizat insa si Colegiul Medicilor competent.
Malpraxis
daniel2766
am fost operat anul trecut in luna aprilie prima data de hernie de disc si cand ma-m trezit din anestezie nu-mi mai simteam bine picioru dr ,ia-m spus dr si a ... (vezi toată discuția)