avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... denuntie pt malpraxis??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

denuntie pt malpraxis??

Buna. am o intrebare.in 2008 am suferit o op la sani(mastopexie+aumento),pt asimetrie; in urma operatiei mi-au ramas cicatrici f mari aprox 2 cm , la un an de la op. o proteza s-a spart, dr. s-a "oferit" sa mi le schimbe si sa imi corecteze cicatricile, asa incat, in martie 2009 , in urma celei de-a doua op. am ramas cu aceleasi cicatrici la fel de mari, si cum dl dr s-a "gresit" si mi-a pus implanturile de aceasi marire,si mult mai mari decat ar fi trebuit (fara sa ma consulte in cazul marimii!!) cu aceasi asimetrie pentru care m-am operat prima data!!intrebarea mea este daca se considera malpraxis si in ce conditii il mai pot actiona in judecata, avand in vedere ca au trecut mai lut de 6 luni de la op?
(la 2 luni de la op am cerut parerea unui alt medic dar mi-a spus ca este prea devreme pt o parere definitiva,ca trebuie sa mai astept cateva luni de la op sa vedem cum evolueaza operatia, cicatricile,etc)
va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 15:12, 17 Februarie 2010
Buna ziua,

In primul rand, trebuie sa verificati ce contine actul medical pe care l-ati semnat inainte de operatie.
In al doilea rand, daca dvs. considerati ca operatia pe care ati solicitat-o nu a solutionat problemele dvs. dvs de sanatate si estetice, daca prin natura faptelor nu sunt de natura penala, puteti sa-l actionati in instanta civila pentru malpraxis si daune. Va trebuie insa probe iar una dintre ele este un certificat medico-legal. Trebuie sesizat insa si Colegiul Medicilor competent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma confrunt cu o situație delicata, în sensul ca acum 2 ani ... Radulian Cristina Radulian Cristina Ma confrunt cu o situație delicata, în sensul ca acum 2 ani m am hotărât sa efectuez o operație de implant dentar. Mi au fost puse 6 implanturi (4 partea ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa-mi recuperez banii de la o clinica stomatologica? kindness kindness Costuri enorme, lucrari dentare de proasta calitate, am achitat ffff multi bani fara o evaluare prealabila sau un deviz facut inainte de a achita 1100 E, suma ... (vezi toată discuția)
Malpraxis daniel2766 daniel2766 am fost operat anul trecut in luna aprilie prima data de hernie de disc si cand ma-m trezit din anestezie nu-mi mai simteam bine picioru dr ,ia-m spus dr si a ... (vezi toată discuția)