avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurarea RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurarea RCA

am facut un accident cu masina si am lovit 2 persoane la picior si au necesitat spitalizare, m-au dat in judecata si s-a dat sentinta astfel: 1 an cu suspendare si trebuie sa achit la unul 35000 ron si la altul 5000 ron si inca 10000 cheltuieli de spitalizare , as vrea sa stiu cit plateste asigurarea , multumesc
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 00:09, 21 Februarie 2010
Daca bine inteleg,a existat un proces penal.
Asiguratorul a fost introdus in proces in calitate de asigurator de raspundere civila?

Pe polita RCA incheiata in anul in care s-a produs accidentul este trecuta suma care se despagubeste pentru vatamarti corporale.Problema este daca la momentul daunei s-a deschis un dosar de dauna la firma la care ati incheiat polita RCA.
S-a stabilit despagubirea prin hotarare judecatoreasca.Era obligatorie citarea asiguratorului,altfel nu poate fi obligat la plata.
Cel putin ati anuntat asiguratorul RCA despre eveniment?
Normele RCA prevad:

Art. 33. - (1) Asiguratul este obligat sa instiinteze, in cel mai scurt timp,
asiguratorul RCA cu privire la producerea evenimentului si sa precizeze
imprejurarile cu privire la acest eveniment, iar pe parcursul investigatiilor
referitoare la acest eveniment sa procedeze in conformitate cu instructiunile
primite de la asigurator.
(2) Asiguratul este obligat sa instiinteze, in cel mai scurt timp, asiguratorul
RCA, in scris, cu privire la faptul ca:
a) partea prejudiciata a solicitat despagubirea de la acesta;
b) procedurile penale sau administrative au fost indreptate impotriva lui in
legatura cu evenimentul produs si sa informeze asiguratorul RCA imediat cu
privire la demersul acestor proceduri, precum si la rezultatul acestora;
pai inca nu a fost nici un proces accidentul avind loc pe data de 12 02 2010

Alte discuții în legătură

Despagubiri vatamare corporala rca Gabriel1337 Gabriel1337 Buna ziua! Vineri seara am lovit pe trecerea de pietoni o doamna in varsta, accidentand-o pe aceasta si fiind nevoie de spitalizare. Culpa accidentului este ... (vezi toată discuția)
Rca minimus minimus cum se procedeaza ,cind vrei sa iei legatura cu asiguratorul RCA, cine trebuie sau ce trebuie facut? eu ca asigurat sau victima trebuie sa faca o cerere? (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima si culpa comuna melnicmarian melnicmarian V-as ruga daca ma puteti ajuta si pe mine cu niste sfaturii ,idei , am efectuat o manevra de mers innapoi pe un drum public (pe mijlocul unei strazi) cu o ... (vezi toată discuția)