avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident auto

de curand am avut un accident auto grav (cu vatamare corporala grava).care sunt primi pasi care trebuiesc urmate(precizez ca dupa primele cercetari a-si fi vinovat de producerea accidentului),, polita RCA acopera spitalizarea persoanelor inplicate in accident? :(
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 17:32, 20 Iulie 2011
Procedura legala se demareaza de catre autoritatile in drept ,dvs a revine obligatia sa raspundeti acestora
Referitor la acoperire costuri c/v spitalizare persoane implicate,fata de insuficientele detalii,este neprofesionuist a ne hazarda in pareri.
Reveniti cu amanunte concret sustinute
multumesc .vineri aflu mai multe detali si o sa revin(sa aflu exact in ce stare sunt victimele)
DA!
In cazul in care veti fi trimis in judecata pentru vatamare corporala din culpa si, din expertiza care se va efectua, va rezulta vinovatia dvs. odata ajuns dosarul in instanta, veti solicita introducerea in cauza a firmei de asigurari unde a fost incheiata asigurarea RCA pentru masina pe care o conduceati la data producerii accidentului si veti arata instantei ca, potrivit legii nr.136/1995 si a ordinului CSA in aplicarea art.53 din legea amintita, asiguratorul suporta, in baza acelui contract izvorat din lege, toate cheltuielile de spitalizare, medicatie, ingrijiri, etc. ( daune materiale) precum si daunele morale pretinse de virctime si admise de instanta.
Avocatul care va va reprezenta in proces va trebui sa precizeze aceste aspecte in instanta si sa arate ca nu trebuie sa pronunte o hotarare prin care sa va oblige in solidar cu asiguratorul, ci doar asiguratorul sa fie obligat sa plateasca acele sume ( care, banuiesc, nu vor depasi maximul prevazut de lege - 750.000-1.500.000 Euro, functie de data la care a fost emis tichetul de asigurare si sub imperiul carui ordin al CSA).
vineri am fost in Alexandria la politia rutiera ,cind m-am prezentat ofiterului de serviciu(i-am spus cine sunt,ce caut)domnul respectiv a devenit foarte recalcitrant, ma facut nenorocit,defapt o sa-l citez pe domnul respectiv; "Ce ai facut nenorocitule,i-ai omorit pe toti" (desi mentionez ca in accident nu murise nimeni. si a continuat sa ma insulte ca pina la urma sa dea un telefon si sa afle ca de fapt nu a murit nimeni,dupa care mi-a vorbit pe un alt ton.am cerut explicati:-ce proceduri trebuiesc urmate ,si atunci m-ia explicat ca defap dosarul stagneaza pana nu se iau declarati de la toti cei inplicati.I-am multumit si am plecat dar m-a deranjat atitudinea dansului nefind nici corect informat .De ce aceasta atitudine a Politiei Romane.Poate am gresit ,sunt vinovat (asta nu hotareste dansul)dar nu are dreptul sa ma acuze.A si victimele :3 in stare mai grava: fracturi,lovituri :2 persoane care sunt bine.Si im-i pare rau de cea ce sa intimplat dar cei mai vinovati sunt cei de la drumuri pentru ca era gheata pe sosea, drum ingust. Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Recurs la vatamare corporala ramona74 ramona74 intr/un proces avand ca obiect vatamarea corporala, urmat in urma unui accident de circulatie, in care paratul are culpa totala, iar reclamantii (2) - partile ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa al3xn01 al3xn01 Buna seara , sunt cercetat pentru ucidere din culpa cu un accident auto, dosarul a iesit de la camera preliminara am termen pe 28 luna aceasta. ce vream sa va ... (vezi toată discuția)
Plata daunelor morale ionelbv ionelbv in urma cu un an am intentat proces unor indivizi care m-au lovit. pe 12 mai a avut loc pronuntarea:12.05.2010 În baza art. 180 alin.2 C.p. cu aplic .art. 63 ... (vezi toată discuția)