avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... bani virati gin greseala in contul meu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

bani virati gin greseala in contul meu

am primit un telefon de la firma unde am lucrat in urma cu 7 luni prin care am fost anuntata ca datorita faptului ca in firma mai era cineva cu numele meu de familie a fost virat salariul acestuia in contul meu.si ca sa fac eu un ordin de plata sa transfer banii in contul persoanei respective.mentionez ca eu am fost fortat de firma aceasta sa imi dau demisia cu toate ca aveam un contract de 2 ani si ca nu am luat nici somaj.eu nu mai am nici o legatura cu firma si vreau sa pastrez banii,macar atat din cat trebuiau sa mi dea.am incercat sa scot de la bancomat dau nu pot,imi arata suma,oare daca ma duc la banca pot sa i scot?oricum intrebarea mea este daca scot banii ce se poate intampla?pot fi trasa la raspundere sau sa inapoiez banii?
Cel mai recent răspuns: andreea_8_11 , utilizator 16:12, 18 Februarie 2010
Da, vei avea probleme.
Art. 272. - (1) Salariatul care a încasat de la angajator o sumă nedatorată este obligat să o restituie.
Salut,

Pe langa ce a spus dl pneagu , mai sunt inca o gramada de legi civile ce va pot fi opzabile , cea mai simpla cale de atac ar fi ca ati incasat o suma nedatorata ce reprezinta o imbogatire fara justa cauza.

cu stima
Probabil banca a fost sesizata despre aceasta plata eronata. Banii puteau fi recuperati, fara vointa dvs, numai in ziua platii prin operatie de storno. Deoarece acum au nevoie de semnatura dvs pentru returnarea banilor, banca nu poate decat sa blocheze aceasta suma de bani in contul dvs. De aceea, la bancomat va apare intreaga suma dar nu o puteti ridica. Faceti diferenta intre soldul total al contului si disponibilul pe care il puteti folosi (ar trebuie sa fie doar banii dvs proprii). Nici in banca nu ar fi posibil sa-i scoateti decat printr-o eroare, greseala de atentie a functionarului bancar. In mod normal ar trebui sa apara un mesaj pe contul dvs, privind suma de bani blocata, mesaj ce poate fi vazut de orice angajat al bancii respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poti fi obligat sa returnezi o suma de bani care a intrat gresit in contul tau bancar? iunana iunana Buna, Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns la o problema, m-am trezit cu niste bani in contul bancar de la o firma cu care nu mai am legatura, nu ... (vezi toată discuția)
O mare problemă- comision retragere ivascu09 ivascu09 Mă numesc Ivaşcu Aurora Mihaela şi am o problemă legată de o poprire. La firma care lucrez mi se dă salariul pe card. Sunt divorţată şi am în ... (vezi toată discuția)
Frauda la bancomat vaall vaall Sambata 26.09.2915 am scos o suma mica de pe card si am constatat ca avansul se incarcase in cont ...In aceeasi zi dupa amiaza avand nevoie de bani pentru a ... (vezi toată discuția)