avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Art. 184 Cod penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Art. 184 Cod penal

Buna seara,

Am fost implicat intr-un accident rutier. Nu am acordat prioritate si cel care venea din stanga(sa-l numim S) m-a lovit si m-a proiectat in altul din dreapta mea(sa-l numim D). Eu am fost singurul ranit f.f. usor dar am cerut sa fiu dus la spital pt. investigatii. Am plecat pe picioarele mele la Politie, alcoolemia la toti trei a fost 0 dar s-a considerat accident cu victima(eu). Cand m-am dus sa-mi prelungesc dovada pt a conduce am avut surpriza sa constat ca sunt cercetat penal art. 184 al. 1,3 si nu inteleg de ce. Doar eu am fost ''victima''. Si ce m-a asteapta? Pe de alta parte, dubita in care am fost proiectat(D) apartine unei firme. Patronul vrea sa-i platesc eu reparatia si, chipurile, sa-mi recuperez eu banii de la asiguratorul meu. In caz contrar, ma da in judecata ca-i sta masina si pierde firma, iar asiguratorul nu se apuca de treaba pana nu e gata dosarul. Dar eu sunt asigurat, s-au facut poze la masini etc. Daca pierde firma de ce nu si-o repara si isi recupereaza banii mai tarziu? poate avea castig asupra mea in instanta? Multumesc
Cel mai recent răspuns: andreeavioletta , utilizator 14:07, 13 Iulie 2010
in primul rand ca nu inteleg de ce s-a ajuns la proces penal atat timp cat dvs v-ati recunoscut vina si nu ati fost decat dvs victima.
trebuia sa va intelegeti pe cale amiabila si sa le dati copie de pe rca ,de pe permis si de pe certificatul de inmatriculare ca asiguratorul sa le repare masinile.
cred ca a mai fost si altceva despre care nu vreti sa scrieti pe forum
Întrucât sunteţi asigurat, păgubiţii vor fi desdăunaţi de către societatea de asigurare unde aveţi încheiat contractul de asigurare (bineînţeles în limitele legale). Dvs. nu aveţi de ce să-i plătiţi păgubitului vreo sumă de bani.
In primul rand nu stim ce acte ati semnat la tovarasii militieni.
Pentru firma pagubita, se va da polita rca, iar ca a fost privata de utilizarea dubitei, e o actiune destul de sinuoasa in civil. Judecatorul va vedea daca autoturismul a fost adus intr-o stare totala sau partiala insa neputand fi pusa in circulatie deoarece ar putea pune in pericol siguranta rutiera, apoi daca este indeplinita aceasta situatie trebuie sa probeze ca prin lipsirea de acest mijloc de transport firma a fost prejudiciata prin intarzierea marfurilor la destinatar, care si acesta l-a actionat in judecata pentru nerespectarea conditiilor receptiei in timpul stabilit . Stati calm atata timp cat se afla la politie si astia nu stiu ce prostii fac acolo, puteti face o plangere la Seful Inspectoratului de politie in cazul in care se face un abuz din partea serviciului judiciar din cadrul acelui inspectorat.
Buna ziua,
legat de acest subiect ''art. 184 al. 1,3'' am si eu o intrebare..
in martie am avut un accident....am lovit un autoturism care la randul lui a atins auto din fata sa. pasagerul din cea de-a doua masina s-a dus la spital si apoi a revenit la locul accidentului impreuna cu politia. Cu toate ca ''victima'' nu a depus plangere acestia mi-au luat permisul si mi-au dat o dovada pe care am prelungit-o lunar.
ieri a ajuns rezolutia si la sf scrie ca "propunerea de neincepere na urmarii penale fata de...sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culap prev. de art. 184 al 1 si 3 c.p.
am sunat azi la Udriste si mi-au spus ca nu se stie daca imi dau permisul sau mi-l suspenda pe 1 sau 3 luni....juristul imi va spune sigur :(#-o:(#-o:(#-o:(
este posibil???
In functie de normele legale nerespectate la producerea accidentului,daca acesta a avut loc ca urmarea nerespectarii unei/unor norme de circulatie rutiera se poate lua impotriva dvs,masura suspendarii permisului de conducere pana la trei luni

Alte discuții în legătură

Accident usor decs decs Marti am facut un accident usor pentru ca nu am acordat prioritate. Am semnat formular de amiabila si i-am dat asigurarea mea. Vineri (3 zile mai tarziu!) ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime lary20 lary20 am avut un accident rutier, ajungand la intersectie am oprit la indicatorul\"stop\",am acordat prioritate pietonilor,m-am asigurat din ambele parti,fiind si ... (vezi toată discuția)
Vinovatul unui accident rutier refuza sa imi dea copia politei rca Cornea444 Cornea444 Am fost implicat intr-un accident rutier in care nu m-i s-a acordat prioritate, agentul de politie constatand acest fapt. Evenimentul s-a produs astfel: In ... (vezi toată discuția)