avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Art. 184 Cod penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Art. 184 Cod penal

Buna seara,

Am fost implicat intr-un accident rutier. Nu am acordat prioritate si cel care venea din stanga(sa-l numim S) m-a lovit si m-a proiectat in altul din dreapta mea(sa-l numim D). Eu am fost singurul ranit f.f. usor dar am cerut sa fiu dus la spital pt. investigatii. Am plecat pe picioarele mele la Politie, alcoolemia la toti trei a fost 0 dar s-a considerat accident cu victima(eu). Cand m-am dus sa-mi prelungesc dovada pt a conduce am avut surpriza sa constat ca sunt cercetat penal art. 184 al. 1,3 si nu inteleg de ce. Doar eu am fost ''victima''. Si ce m-a asteapta? Pe de alta parte, dubita in care am fost proiectat(D) apartine unei firme. Patronul vrea sa-i platesc eu reparatia si, chipurile, sa-mi recuperez eu banii de la asiguratorul meu. In caz contrar, ma da in judecata ca-i sta masina si pierde firma, iar asiguratorul nu se apuca de treaba pana nu e gata dosarul. Dar eu sunt asigurat, s-au facut poze la masini etc. Daca pierde firma de ce nu si-o repara si isi recupereaza banii mai tarziu? poate avea castig asupra mea in instanta? Multumesc
Cel mai recent răspuns: andreeavioletta , utilizator 14:07, 13 Iulie 2010
pentru Master: toate daunele vor fi achitate de asiguratorul dvs. RCA si acel dosar se va solutiona prin N.U.P., insa e bine sa il urmariti pana la solutionare. veti fi sanctionat pentru neacordare prioritate, ceea ce ati recunoscut si dvs. in mesajul transmis.
Pentru Andreea: daca organele de cercetare au ajuns la concluzia ca nu ati savarsit nici o infractiune, se va dispune N.U.P. insa, daca se va retine ca ati savarsit o contraventie, veti fi sanctionata potrivit disp. codului rutier, si e posibil, functie de ce se afla in dosarul dvs. sa vi se suspende dreptul de a conduce pe o perioada de 1-3 luni.:(
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2010
Doinita Stingaciu, Avocat
va multumesc mult pentru raspusuri
am fost de dimineata si din fericire.mi-am recuperat permisul si nu am primit nici amenda!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident usor decs decs Marti am facut un accident usor pentru ca nu am acordat prioritate. Am semnat formular de amiabila si i-am dat asigurarea mea. Vineri (3 zile mai tarziu!) ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime lary20 lary20 am avut un accident rutier, ajungand la intersectie am oprit la indicatorul\"stop\",am acordat prioritate pietonilor,m-am asigurat din ambele parti,fiind si ... (vezi toată discuția)
Vinovatul unui accident rutier refuza sa imi dea copia politei rca Cornea444 Cornea444 Am fost implicat intr-un accident rutier in care nu m-i s-a acordat prioritate, agentul de politie constatand acest fapt. Evenimentul s-a produs astfel: In ... (vezi toată discuția)