avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare penalitati in urma unui CVC pt construirea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare penalitati in urma unui CVC pt construirea unui apartament

In luna mai 2009 am incheiat contractul de vanzare-cumparare cu dezvoltatorul unui complex rezidential, in care se specifica ca transmiterea posesiei si folosintei sa se faca pana in data de 31.05.2009. In situatia in care transmiterea posesiei nu se poate face pana la termenul prevazut se prevede un termen de gratie de 15 zile, dupa care vanzatorul va datora cumparatorului, cu titlu de daune, o suma ce va reprezenta 0,1% pe zi de intarziere, calculat la pretul apartamentului fara TVA, pana la predarea efectiva a acestuia.
De mutat m-am mutat incepand cu 1.12.2009, iar procesul verbal de receptie l-am semnat doar in data de 15.02.2010.
Deoarece dezvoltatorul este arogant si uneori chiar jignitor (a trebuit sa vin aproape zilnic la apartament ca sa fia gata intr-un final) vreau sa le percep penalizarile prevazute in contract.
Cum sa procedez? Ce ma sfatuiti?

Alte discuții în legătură

Cum sa recuperez penalitati de intarziere de la un dezvoltator imobiliar? florian66 florian66 Am contractat un apartament platit integral care avea termen de finalizare (cu tot cu termenul de gratie) 15 mai 2009. Din pacate nu am putut sa ma mut decat ... (vezi toată discuția)
Recetia apart.nou intr.un complex rezidential Oananm Oananm As vrea sa stiu daca receptia unui apartament si restul de acte se poate face individual, chiar daca acel apart.face parte dintr.un complex rezid. Deoarece ... (vezi toată discuția)
Recuperare penalitati raluca225 raluca225 Buna ziua. Am semnat un antecontract pentru achizitia unui apartament in data de 07.05.2018 si am platit un avans de 15% din pretul apartamentului, urmand ca ... (vezi toată discuția)