avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Recetia apart.nou intr.un complex rezidential
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Recetia apart.nou intr.un complex rezidential

As vrea sa stiu daca receptia unui apartament si restul de acte se poate face individual, chiar daca acel apart.face parte dintr.un complex rezid. Deoarece dezvolt.tot ne duce cu vb.ba azi, ba maine....si as vrea sa stiu daca as putea face ceva sa ma leg de vreo baza legala deoarece antecontr.este din martie si apart.este achitat 50% , iar restul prin credit, iar preaprobarea bancara expira.
Va multumesc anticipat si ast.un raspuns de la dvs!
Ultima modificare: Duminică, 1 Iulie 2018
Oananm, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:23, 2 Iulie 2018
Cititi cu atentie contractul de vanzare-cumparare pe care l-ati semnat cu dezvoltatorul. In contract ar trebui sa fie prevazute astfel de clauze.
In mod normal, trebuie facuta receptia finala a intregului complex rezidential, intocmita cartea tehnica a ctiei. care se preda cumparatorilor si obtinute documentele de la intabularea apartamentelor la cadastru si la cartea funciara, documente care se predau si acestea viitorilor proprietari.
Am înțeles bine că aveți antecontract? Dacă e corect, dvs nu aveti legatura cu receptia, pe care o face beneficiarul. Din ce ați scris, pasii urmatori receptiei imobilului integral sunt intabularea, dezmembrarea, intabularea fiecărui apartament, apoi vânzarea către dvs.
Da, ati inteles bine am un antecontract care are termen pana pe 31.08.2018
Numai ca dezvoltatorul vrea sa scoata actele pe 3blocuri odata, nu ar fi o problema asta, numai ca al treilea este construit la gri, si ca practic decat primul bloc unde am si eu antecontract. Este la cheie si cel de al 2lea bloc este 90%
Ideea este ca noua ne expira preaprobarea banci si suntem deja la a 2preaprobare ., poate uni dintre noi nici nu mai avem cum accesa vreun credit.

Adrian Dimitriu a scris:

Am înțeles bine că aveți antecontract? Dacă e corect, dvs nu aveti legatura cu receptia, pe care o face beneficiarul. Din ce ați scris, pasii urmatori receptiei imobilului integral sunt intabularea, dezmembrarea, intabularea fiecărui apartament, apoi vânzarea către dvs.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate, antreprenorul are planul lui si daca in antecontractul incheiat nu sunt prevederi legate de aspectul pe care il puneti in discutie, respectiv penalizari pentru nerespectare termene, nu puteti face mare lucru decat sa reincercati o noua preaprobare si sa insistati la dezvoltator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente encornel encornel Acum 3 ani am cumparat un apart intr un bloc nou. Ce documente ar fi trebuit sa primesc din partea dezvoltatorului? Avem toti probleme in a primi pv de predare ... (vezi toată discuția)
Contract vc fara proces verbal de receptie finala sacredfaith666 sacredfaith666 Buna ziua, am si eu o nelamurire: se poate incheia un CVC pentru un apartament dintr-un imobil pentru care PV de Receptie finala nu este inca eliberat? Am ... (vezi toată discuția)
Antecontract apartament in constructie Cuvunu Cuvunu Buna ziua, Am incheiat un antecontract cu un dezvoltator pers fizica ptr un apartament in faza de constructie, imobilul este la rosu momentan, termenul de ... (vezi toată discuția)