avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... documente
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

documente

Acum 3 ani am cumparat un apart intr un bloc nou. Ce documente ar fi trebuit sa primesc din partea dezvoltatorului? Avem toti probleme in a primi pv de predare receptie si plan tehnic al apart.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 16:14, 26 Mai 2020
Vreti sa spuneti ca ati semnat PV dar nu aveti un exemplar? Ciudat... Apartamentul este intabulat?
De asemenea, cartea tehnica a imobilului este obligatorie (ea e pentru tot blocul, deci nu se distribuie la fiecare apartament)
nu am semnat nici un pv ptc nu exista, este obligatoriu sa il am sau este asemanator cartii tehnice. acum 3 ani nu s a facut receptia apartamentului din varii motive din partea lor
cumpararea de la dezvoltator se face de obicei cu antecontract semnat in timpul sau chiar inaintea edificarii imobilului. in acest caz, e nevoie de receptie, etc, cum scrie mai sus.
insa, chiar daca blocul e nou, e posibil ca acesta sa fi fost receptionat inainte ca dvs sa cumparati. in acest caz, dvs ati cumparat apartamentul 'deja folosit' si documentele ce se predau sunt supuse intelegerii dintre parti.
asta daca aveti contract de vanzare cumparare incheiat in forma autentica, ati platit suma ceruta si aveti si intabulare in carte funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recetia apart.nou intr.un complex rezidential Oananm Oananm As vrea sa stiu daca receptia unui apartament si restul de acte se poate face individual, chiar daca acel apart.face parte dintr.un complex rezid. Deoarece ... (vezi toată discuția)
Receptie apartament in imobil nou dupa achitarea pretului FlorinSI FlorinSI Buna ziua. Pe 29 mai trebuie sa semnez contractul de v/c al unui apartament in imobil nou. Dezvoltatorul propune ( ca asa practica) sa faca predarea ... (vezi toată discuția)
Recepție cu probleme apartament nou gabrielalilianat gabrielalilianat Buna ziua, Sunt in postura de a receptiona un apartament nou, achitat integral la data contractarii (26.08.2016). Mentionez ca blocul nu este finalizat, doar ... (vezi toată discuția)