avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recepție cu probleme apartament nou
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recepție cu probleme apartament nou

Buna ziua,
Sunt in postura de a receptiona un apartament nou, achitat integral la data contractarii (26.08.2016). Mentionez ca blocul nu este finalizat, doar apartamentul meu (termenul de predare este depasit cu 3 luni),conform antecontract de vanzare-cumparare,
Dezvoltatorul ma someaza sa ma prezint pentru receptia apartamentului desi lucrarile nu sunt terminate (casa scarii, utilitati functionale). Se poate realiza receptia unui apartament daca nu exista PV la terminarea lucrarilor? Care este legislatia ce reglementeaza etapele (finalizare, receptie, predare)?
Ultima modificare: Joi, 7 Septembrie 2017
gabrielalilianat, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gasiti informatii aici: www.avocatnet.ro/articol_458...
Daca lucrarile comune nu sunt finalizate si receptia finala a locatiei nu este parafata, dvs. nu puteti utiliza apartamentul in conditii de securitate.
Receptia cf. contractului de vanzare e diferita de receptia organelor locale de stat. va recomand sa verificati exact situatia din contract si sa receptionati sau nu in functie de efectele acestei receptii. Nu stiu ce anume inseamna utilitati, in ce stadiu se afla ele anume.
Instalatiile de apa, gaz, curent sunt realizate in apartament, nu si cele comune, pe casa scarii. Dezvoltatorul nu imi transmite, desi am solicitat in scris, PV la terminarea lucrarilor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cititi cu atentie contractul incheiat si vedeti ce scrie despre utilitati (functionale sau nu ?) si partea legata de conditiile in care se face receptia apartamentului in contextul receptiei blocului.
Sunt functionale?

Alte discuții în legătură

Receptie apartament in imobil nou dupa achitarea pretului FlorinSI FlorinSI Buna ziua. Pe 29 mai trebuie sa semnez contractul de v/c al unui apartament in imobil nou. Dezvoltatorul propune ( ca asa practica) sa faca predarea ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! dezvoltatorul, desi ne-a lasat sa folosim apartamentul, ... volvera volvera Buna seara ! Dezvoltatorul, desi ne-a lasat sa folosim apartamentul, semnand un proces verbal de predare-primire, acum pune presiune pe noi spunand ca cine nu ... (vezi toată discuția)
Documente encornel encornel Acum 3 ani am cumparat un apart intr un bloc nou. Ce documente ar fi trebuit sa primesc din partea dezvoltatorului? Avem toti probleme in a primi pv de predare ... (vezi toată discuția)