Buna ziua,
Sunt in postura de a receptiona un apartament nou, achitat integral la data contractarii (26.08.2016). Mentionez ca blocul nu este finalizat, doar apartamentul meu (termenul de predare este depasit cu 3 luni),conform antecontract de vanzare-cumparare,
Dezvoltatorul ma someaza sa ma prezint pentru receptia apartamentului desi lucrarile nu sunt terminate (casa scarii, utilitati functionale). Se poate realiza receptia unui apartament daca nu exista PV la terminarea lucrarilor? Care este legislatia ce reglementeaza etapele (finalizare, receptie, predare)?
Gasiti informatii aici: www.avocatnet.ro/articol_458...
Daca lucrarile comune nu sunt finalizate si receptia finala a locatiei nu este parafata, dvs. nu puteti utiliza apartamentul in conditii de securitate.
Receptia cf. contractului de vanzare e diferita de receptia organelor locale de stat. va recomand sa verificati exact situatia din contract si sa receptionati sau nu in functie de efectele acestei receptii. Nu stiu ce anume inseamna utilitati, in ce stadiu se afla ele anume.
Instalatiile de apa, gaz, curent sunt realizate in apartament, nu si cele comune, pe casa scarii. Dezvoltatorul nu imi transmite, desi am solicitat in scris, PV la terminarea lucrarilor.
Cititi cu atentie contractul incheiat si vedeti ce scrie despre utilitati (functionale sau nu ?) si partea legata de conditiile in care se face receptia apartamentului in contextul receptiei blocului.
Documente
encornel
Acum 3 ani am cumparat un apart intr un bloc nou. Ce documente ar fi trebuit sa primesc din partea dezvoltatorului? Avem toti probleme in a primi pv de predare ... (vezi toată discuția)