avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie

Buna seara!In cazul in care parintele care are custodia minorului pleaca la munca in strainatate si lasa minorul in grija bunicilor,celalalt parinte poate cere custodia minorului?Care sunt sansele de a avea castig de cauza?
Sunt destul de mari,sansele parintelui ramas in tara,avand in vedere faptul ca parintele plecat "si-a delegat"raspundere altor persoane,el contribuind numai material ,dar nu si moral la cresterea si educarea copilului.
Pe de alta parte,instanta poate incredinta copiii, in primul rand parintilor naturali, care au ,prin lege, atat obligatii morale,cat si materiale privind educatia si ocrotirea minorului,in dezvoltarea si devenirea ulterioara a acestora.
Pe de alta parte in cazul formularii unei astfel de actiuni,cel care o formuleaza poate dovedi prin probe,nemijlocit,ca este demn moral si material pentru a -i fi incredintati copii,in lipsa parintelui plecat din tara.
Va sfatuiesc daca aveti hotarare judecatoreasca ,astfel cum ati aratat,sa luati copilul cu dvs. si sa continuati in afara,daca aveti posibilitati sa va ocupati de cresterea si educarea acestuia.
cel mai sigur va fi sa incercati sa luati copilul cu dumneavoastra....:thumbup: Are sanse sa castige incredintarea minorului, deoarece e simplu de demonstrat lipsa interesului pentru el.Copilul vi s-a incredintat dumneavoastra, nu bunicilor acestuia.
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2010
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor urgent!!! cris76 cris76 Buna ziua, Sunt o mama divoratata si urmeaza sa plec in strainatate, pentru o perioada de 6 luni. Copilul in varsta de aproape 10 ani se afla in custodia ... (vezi toată discuția)
Divorþ violeta23 violeta23 Buna ziua am o problema si va rog sa ma ajutati am fost căsătorită timp de 7 ani de 6 ani cu acte avem un copil relatia a fost relativ buna pama a inceput ... (vezi toată discuția)
Divort andreea2228 andreea2228 Buna. Am o problema si nu stiu ce sanse am avea. Prietenul meu este casatorit si are o fetita,sotia nu a lucrat niciodata si nu lucreaza nici in prezent.bani ... (vezi toată discuția)