Buna. Am o problema si nu stiu ce sanse am avea. Prietenul meu este casatorit si are o fetita,sotia nu a lucrat niciodata si nu lucreaza nici in prezent.bani pt copil sunt pe numele tatalui. Ce sanse ar vea tatal sa castige la divort copilul. Ce acte si dovezi ar putea fi in favoarea lui? multumesc
Depinde de foarte multi factori: conditiile sociale ale fiecaruia dintre parinti, conditiile materiale si financiare si, nu in ultimul rand, de varsta copilului.
Instanta, la incredintarea minorului, este obligata sa tina cont de interesele acestuia (si nu de orgoliile parintilor) si sa pronunte o hotarare protejand interesele minorului.
munca in gospodarie este luata in considerare la un eventual partaj, precum si ca modalitate de a contribui la intretinerea copiilor, chiar daca nu era salariata.
un copil NU "se castiga", nu este un obiect, premiu sau recompensa,
ci este o fiinta fragila care are dreptul de a fi crescut si educat, ambii parinti avand obligatia de a contribui la ocrotirea sa,
instanta va hotara cu privire la locuinta copilului, custodia fiind comuna, evident in functie de interesul superior al copilului. se vor avea in vedere, varsta copilului, legaturile afective dintre partinti si copil, conditii materiale, precum si de moralitatea parintilor.
Divort cu minori
alinaio
va rog sa imi spuneti ce sanse am sa castig custodia copilului in cazul in care copilul e la el de un an de zile timp in care eu l am vazut am vb aproape ... (vezi toată discuția)