avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintarea copilului din afara casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintarea copilului din afara casatoriei

In cat timp se obtine hotararea judecatoreasca; acte necesare si costuri ? si ce sanse ar avea tatal sa castige incredintarea copilului tinand cont ca nu suntem casatoriti dar a recunoscut copilul purtandui numele?
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 17:14, 2 Decembrie 2010
bunu a scris:

In cat timp se obtine hotararea judecatoreasca; acte necesare si costuri ? si ce sanse ar avea tatal sa castige incredintarea copilului tinand cont ca nu suntem casatoriti dar a recunoscut copilul purtandui numele?
In ceea ce priveste durata in timp nu se poate spune cu exactitate, depinde de mai multi factori (ex. in cat timp se va face ancheta sociala de catre autoritatea tutelara, lipsa de procedura cu una din parti etc.).

Se va depune o cerere de chemare in judecata la care se va anexa o fotocopie de pe certificatul de nastere al minorului, taxa de timbru in valoare de 6 RON si timbru judiciar de 0.15 lei. La aceste sume se adauga si onorariul avocatului.

In ceea ce priveste sansele pe care le aveti, in solutionarea cereri instanta va avea in vedere interesul suprem al minorului. Astfel, instanta va tine cont de conditiile materiale ale parintilor, varsta si sexul minorului, gradul de atasament al minorului fata de unul dintre parinti, moralitatea parintilor, minorul care a implinit varsta de 10 ani va fi ascultat in camera de consiliu.

Intrucat informatiile furnizate sunt f putine este greu de apreciat care sunt sansele de castig, insa cred ca puteti sa apreciati si dvs. in functie de cele mentionate mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort adresaramona@yahoo.com adresaramona@yahoo.com buna seara!va rog sa imi spune-ti daca tatal copilului este salariat si mama nu are nici un venit ,se poate ca tatal sa obtina copilul cand acesta nu are decat ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil KKrisztina KKrisztina sotul meu a intentat divort, la partaj totul revine lui, divortul e de comun acord, in schimb el vrea copilul iar eu nu am de gand sa il cedez, nici nu se ... (vezi toată discuția)
Custodie copil angola angola As dori si eu sa stiu,daca sunteti amabili,daca in cazul pronuntarii unui divort pot obtine custodie totala a copilului.Tatal munceste pe salariu minim ,nu are ... (vezi toată discuția)