avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copil

As dori si eu sa stiu,daca sunteti amabili,daca in cazul pronuntarii unui divort pot obtine custodie totala a copilului.Tatal munceste pe salariu minim ,nu are locuinta si sta cu chirie iar copilul este un baietel de 3 ani
sigur ca- l puteti obtine, daca dovediti ca puteti sa-i asigurati un trai decent, o casa si sunteti si o femeie morala.

Multumesc pentru incurajare:vishenka:
de trai nu se pune problema si nici de moralitate,doar ca aveam indoieli in privinta faptului ca copilul este baietel iar tatal este un om foarte "convingator" la nevoie
La incredintarea unui copil spre crestere si educare se tine cont in primul rand de interesele copilului si nu ale parintilor. In acest caz trebuie sa se faca de catre Autoritatea Tutelara cate o ancheta sociala in ceea ce priveste conditiile oferite de catre parinti.
Daca dumneavoastra aveti o locuinta (indiferent daca este proprietate sau in chirie), tinand cont si de varsta copilului....aveti sanse foarte mari ca copilul sa va fie incredintat dumneavoastra.
Instanta de judecata va fi foarte atenta la detalii, in conditiile in care si tatal a cerut incredintarea copilului, fiind, practic, in dezacord cu cererea dumneavoastra de a vi se incredinta copilului .
In orice caz, asa cum v-au spus si colegii, se vor verifica toate datele despre ambii parinti (ocupatie, venit, locuinta stabila, atasamentul fata de copil, dar si al copilului fata de unul sau altul dintre parinti), astfel incat decizia sa se indrepte in primul rand spre interesele prioritare a le copilului.
Este bine sa cereti si audierea unui martor care sa declare instantei ce stie despre fiecare parinte in parte si despre relatia pe care o are cu minorul (daca se ingrijesete de minor, daca este atent la tot ce presupune cresterea si educarea lui, mai ales din punct de vedere financiar) .
Mult succes!
Ultima modificare: Duminică, 24 Mai 2009
Cabinet de Avocat Larisa ªomfãlean, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort myhadela myhadela Sunt maritata de trei ani si am un copil minor. Momentan nu lucrez si nu am nici un fel de venit (doar parintii ma pot ajuta), sotul meu lucreaza. Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului unui minor flyxy16 flyxy16 sunt in divort cu sotia,la ancheta sociala facuta la autoritatea tutelara si nu acasa cum ar trebui fata mea care are virsta de 12 ani a fost intrebata de fata ... (vezi toată discuția)
Divort adresaramona@yahoo.com adresaramona@yahoo.com buna seara!va rog sa imi spune-ti daca tatal copilului este salariat si mama nu are nici un venit ,se poate ca tatal sa obtina copilul cand acesta nu are decat ... (vezi toată discuția)