avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensia anticipata intreaga
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensia anticipata intreaga

=D>
Buna seara,

Va rugam sa ne raspundeti,in limita posibilitatilor(banuim ca sunteti foarte solicitati) la cateva intrebari :
1. Este adevarat ca NOUA LEGE A PENSIILOR,care se va promulga in acest an,va intra in vigoare ( Da,Doamne! ) doar in martie,anul viitor (2011 ) ?

2. Un barbat,Catana Liviu, care a lucrat in invatamant de la 1 septembrie 1971 si pana
in prezent,cu o vechime,la 1 sept.2010,de 39 de ani,si o varsta de 60 de ani,la 16 iunie 2010,poate beneficia de pensie anticipata intreaga ( cu acei 3 ani mai devreme) ?

3. Dar eu,Leah Petru,daca Legea se va pune in vigoare doar in martie 2011,pot iesi la pensie anticipata intreaga,cu cei trei ani mai devreme,daca am intrat in invatamant la 1 sept 1971 , implinesc 60 de ani la 1 ian.2011 si voi avea o vechime de aproape 40 de ani?
Daca raspunsul ar fi afirmativ,voi interveni la Inspectoratul judetean sa ies din invatamant,in timpul anului scolar .
Multe multumiri!!!
Cu toata consideratia, inv. Petrica Leah=D>
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 09:22, 18 Februarie 2010
Leah Petru a scris:
1. Este adevarat ca NOUA LEGE A PENSIILOR,care se va promulga in acest an,va intra in vigoare ( Da,Doamne! ) doar in martie,anul viitor (2011 )?

La intrebarea asta va raspund cu alta intrebare: este adevarat ca in 1 martie 2011 o sa ploua? Eu nu ghicesc in stele, nu fac predictii, nu fac speculatii. Dumneavoastra?

2. Catana Liviu nu poate cumula reducerea varstei standard de pensionare de 3 ani prevazuta in Statutul dvs. cu reducerea de 5 ani prevazuta de Legea nr. 19/2000 pentru a beneficia de pensie anticipata partiala. De altfel, nimeni nu poate cumula aceste reduceri.

3. Raspunsul de la pct. 2 este valabil si pentru dvs. Nu exista categoria de pensie anticipata intreaga iar reducerile varstelor standard de pensionare prevazute in legi speciale nu se cumuleaza cu reducerile varstelor standard prevazute in Legea nr. 19/2000.
Ati postat un topic in 24.01.2010 in legatura cu dvs., daca mai aveti intrebari va rog sa le puneti acolo.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie Vlad2013 Vlad2013 Sotia mea s-a pensionat,din invatamant,cu art.38,din Leagea...,cu 2 ani mai devreme,la limita de varsta,in 2010.Normal,daca n-ar fi existat articolul ... (vezi toată discuția)
Cand poate iesi la pensie? Vlad2013 Vlad2013 O femeie nascuta la 27 iulie 1954 , care a intrat in invatamant la 1 octombrie 1974, tinand cont de STAGIATURA , \"CAND POATE IESI LA ... (vezi toată discuția)
Pensionarea in invatamant Vlad2013 Vlad2013 Buna seara, Cu respect,doresc lamuriri , cu privire la pensionarea anticipata a sotiei mele. S-a nascut la 26 ian.1953.Deci,are varsta de 57 ani. A ... (vezi toată discuția)