avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Validitate Licitatie Executare Silita in caz de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Validitate Licitatie Executare Silita in caz de litigiu intre Banca si Partea Executata

Buna Ziua,

Am urmatoarele intrebari: Am cumparat prin licitatie publica de la o Banca un spatiu.Dupa licitatie/adjudecare, fostii proprietari ai spatiului ne-au infromat prin avocatii lor de faptul ca ei contesta/invalideaza aceasta licitatie pe motiv ca un un litigiu cu Banca. Am verificat pe Portatul Judecatoriei din Judetul nostru si intradevar acest dosar "contestatie la executare" este pe rol cu urmatoarea infatisare in martie 2010. Poate acest lucru sa invalideze Licitatia?? Avea Banca dreptul sa organizeze aceasta licitatie in conditiile de fata. Nu exista nici o inscriere in CF referitor la litigiu!! Care sunt drepturile mele in acest caz??

Si cum orice lucru complicat..se complica si mai mult…Dupa licitatie am cerut un extras CF pentru spatiul respectiv iar in acest extras la sarcini sunt mentionate somatia bancii pentru executare silita + o ipoteca legala pentru suma de xxx din partea primariei pentru neachitarea impozitului de catre cel executat.
Am intrebat la banca ce se intampla cu aceasta ipoteca legala iar executorul bancar mi-a spus ca aceasta se radiaza din oficiu prin efectele actului de adjudecare care o sa-l primesc si ca Primaria va fi invitata la distribuirea pretului. Asta este procedura standard?? Imi poate imputa Primaria mie aceasta suma/ipoteca?
Ma poate bloca aceasta ipoteca sa inbatulez imobilul pe numele meu?

Multumesc anticipat,

Cele Bune,Lucian
Cel mai recent răspuns: poseidon , utilizator 11:58, 18 Februarie 2010
da, asta e procedura standard.. imobilul va este vandut liber de orice fel de sarcini...nu va poate bloca ipoteca sa intabulati deoarece e pe numele bancii.. banca are tot interesul sa va dea imobilul liber de sarcini
Va multumesc pentru raspuns Domnul Avocat Petre.

Va rog imi puteti raspunde si la prima intrebare. Daca firma executata a facut "contestatie la executare" in justitie, fata de Banca...presupun ca doar aceasta contestatie nu suspenda executarea? sau?

Ce ar fi trebuit sa obtina ei in instanta pentru a bloca executarea si totodata licitatia?? Si unde as se va reflecta aceasta hotarare judecatoreasca?? se va mentiona in CF??

Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act adjudecare Ofof Ofof Buna ziua... In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)
Apartament prin licitatie publica cu probleme eleodor-popescu eleodor-popescu Buna ziua. Am achizitionat un apartament prin licitatie publica. Debitorul avea datorii la BANCA A care l-a scos la licitatie, iar din actele executorului ... (vezi toată discuția)
Ipoteca legala Ramona Geambasu Ramona Geambasu Buna seara, Doresc sa achizitionez prin programul \\"Prima Casa\\" un imobil executat silit,care in afara de ipoteca pusa de banca la care a fost in litigiu,a ... (vezi toată discuția)