avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Ipoteca legala
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Ipoteca legala

Buna seara,
Doresc sa achizitionez prin programul "Prima Casa" un imobil executat silit,care in afara de ipoteca pusa de banca la care a fost in litigiu,a aparut de aproximativ 2 saptamani o somatie de la primaria din localitate cu "intabulare,ipoteca legala" primaria "X" serviciul impozite si taxe,fostul proprietar avand o datorie de 3 ani ptr neplata impozitului. Credeti ca acest lucru ar putea fi un impediment in acordul FNGIMM pt credit?Cei de la banca nu au stiut ce sa imi spuna,nu au mai avut un astfel de caz.Eu nu sunt dispusa financiar sa platesc datoriile fostilor proprietari,iar cei de la primarie m-au asigurat ca nu e datoria mea asta si ca ai l-au somat pe executor,ca dupa executare sa le distribuie si lor suma restanta.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 09:10, 6 Noiembrie 2014
ramonix08 a scris:
Credeti ca acest lucru ar putea fi un impediment in acordul FNGIMM pt credit?Cei de la banca nu au stiut ce sa imi spuna,nu au mai avut un astfel de caz.

Deci, cei de la banca nu au stiut ce sa va raspunda pentru simplul fapt ca de obicei cumparatorii nu isi aleg sa cumpere imobile executate silit, iar ultimul cuvant apartine intradevar fondului de garantare.

ramonix08 a scris:
Eu nu sunt dispusa financiar sa platesc datoriile fostilor proprietari,iar cei de la primarie m-au asigurat ca nu e datoria mea asta si ca ai l-au somat pe executor,ca dupa executare sa le distribuie si lor suma restanta.

Fiind o ipoteca legala, inscrisa la cf, atunci creditorul (fiscul local) se va indestula cu prioritate din suma rezultata din adjudecare.

P.S. Nu cred ca fondul accepta imobile cu sarcini sau in litigiu (de fapt asta va interesa, nu?)
Ultima modificare: Luni, 3 Noiembrie 2014
trandafir2, moderator
Va multumesc pt informatii!
Da,ma interesa daca fondul accepta imobil cu sarcini,in cazul meu acea ipoteca legala de la primarie,desi doamna de la popriri din primarie mi-a spus ca nu ar avea legatura,iar cei de la banca au spus ca fondul s-ar putea sa returneze dosarul...
Va dati seama,nu as vrea sa platesc datoria unor straini,mai ales ca in extrasul de carte funciara de acum 2 luni nu exista aceasta somatie.
O zi buna va doresc!
ramonix08 a scris:
Va dati seama,nu as vrea sa platesc datoria unor straini,mai ales ca in extrasul de carte funciara de acum 2 luni nu exista aceasta somatie.

Datoria "strainilor" catre fisc, va fi platita cu prioritate in momentul vanzarii imobilului la licitatie, deci dvs. imobilul trebuie sa va revina liber de sarcini (nu cu impozite de platit).
Va multumesc inca o data!
Sper sa treaca de fond dosarul si cu ipoteca asta legala de la impozit.Conform legii nu am nici o obligatie asupra ei,desi voi fi oricum nevoita sa platesc impozitul de 2% din tranzactie,pt ca nu imi pot intabula casa altfel la cf,dar executorul m-a asigurat ca imi da banii astia inapoi pt orice cheltuiala facuta in numele debitorului,conform artic. 864 NCPC unde este obligat sa distribuie creantele in urma adjudecarii.Am dubii ca se va tine de cuvant executorul.Imi puteti "traduce" va rog,daca are dreptate in privinta acesti artic. 864?Nu prea ma pricep la termenii acestia legali foarte mult,eu ma pricep la cei medicali:)!
Multumesc!
Fiscul are un termen legal in care trebuie sa declare si sa inscrie valoarea creantei sale, pentru a se indestula din pretul bunului adjudecat (adica platit de dvs.). Art.864 din ncpc arata, asa cum ii arata si numele, ordinea de preferinta a distribuirii sumelor catre creditori, facuta de executorul judecatoresc. In mod normal dvs. trebuie sa preluati imobilul fara sarcini, conform art.856 dn acelasi cod mai sus mentionat (puteti citi si dvs. alin. (1),(2),(3),(4), macar informativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act adjudecare Ofof Ofof Buna ziua... In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)
Executare silita; mai multi creditori monique2803 monique2803 Sunt intr-o situatie imposibila si va rog nu ma judecati inainte de a-mi raspunde. Am un imobil ipotecat in favoarea unei banci care a cesionat creditul unei ... (vezi toată discuția)
Executare apartament cu datorii la intretinere Elena311 Elena311 Buna ziua Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. Aprtamentul meu a fost cumparat cu credit bancar, intrucat nu am mai reusit sa platesc ratele in ultimii ... (vezi toată discuția)