avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Contract editare opere fotografice
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Contract editare opere fotografice

Bună ziua la toată lumea.

Redacţia unei reviste m-a rugat s-o ajut cu câteva poze pentru următorul număr.
Pozele sunt realizate de mine, dar nu vreau sa le cer nici un ban (sunt prieteni). Vreau doar sa menţioneze sursa şi copyrightul, si sa nu cedeze pozele vreunui terţ fără permisiunea mea. Eu imi pastrez dreptul de a utiliza pozele (ca la cesiunea neexclusivă)
Problema e ca nu găsesc un cadru legal în care sa încadrez contractul. Cesiunea şi contractul de editare presupun o remuneraţie, donaţia e improprie aici, m-am gandit si la o forma de mecenat, sau schimb (dacă-mi dau câteva numere din revistă)...
Întrebare: pot face o formă mai flexibilă de contract, gen contract de utilizare gratuită a operelor fotografice?
Cel mai recent răspuns: avocat_rc , utilizator 14:19, 22 Februarie 2010
Puteti face contractul cum va taie capul doar sa il faceti in favoarea dvs.Si sa nu incalcati legea.

avocat Claudiu Lascoschi
Puteti face contract de cesiune neexclusiva de drepturi de autor, cu delimitarea obiectului cesiunii, al formei de stocare a fotografiilor transmis in forma materiala (electronica, negative, print), a duratei cesiunii, a mediului si formei de utilizare, a limitelor utilizarii, cu un pret modic (e mai convenabil dpdv fiscal, daca puneti troc va va fi mai dificil de calculat), precum si a penalitatilor pt nerespectarea limitelor contractului - asta la un contract in forma simpla, dar acoperitoare la acest nivel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fotografii ale materialelor protejate ce drepturile de autor Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi puteti spune daca este legala folosirea unor fotografii, pe mine ma intereseaza snapshot-urile facute in Windows asupra unor program sau web ... (vezi toată discuția)
Clauza de proprietate intelectuala feel feel Este corecta urmatoarea clauza: " Odata cu plata integrala efectuata de catre Client, Furnizorul transmite Clientului dreptul de proprietate si folosinta ... (vezi toată discuția)
Ce este si cum se realizeazã cesiunea drepturilor de autor Laura Ciobeica Laura Ciobeica Prin autor se intelege persoana fizica sau persoanele care au creat opera. Se prezuma a fi autor, pana la proba contrara, persoana sub numele careia opera a ... (vezi toată discuția)