Redacţia unei reviste m-a rugat s-o ajut cu câteva poze pentru următorul număr.
Pozele sunt realizate de mine, dar nu vreau sa le cer nici un ban (sunt prieteni). Vreau doar sa menţioneze sursa şi copyrightul, si sa nu cedeze pozele vreunui terţ fără permisiunea mea. Eu imi pastrez dreptul de a utiliza pozele (ca la cesiunea neexclusivă)
Problema e ca nu găsesc un cadru legal în care sa încadrez contractul. Cesiunea şi contractul de editare presupun o remuneraţie, donaţia e improprie aici, m-am gandit si la o forma de mecenat, sau schimb (dacă-mi dau câteva numere din revistă)... Întrebare: pot face o formă mai flexibilă de contract, gen contract de utilizare gratuită a operelor fotografice?
Puteti face contract de cesiune neexclusiva de drepturi de autor, cu delimitarea obiectului cesiunii, al formei de stocare a fotografiilor transmis in forma materiala (electronica, negative, print), a duratei cesiunii, a mediului si formei de utilizare, a limitelor utilizarii, cu un pret modic (e mai convenabil dpdv fiscal, daca puneti troc va va fi mai dificil de calculat), precum si a penalitatilor pt nerespectarea limitelor contractului - asta la un contract in forma simpla, dar acoperitoare la acest nivel.