avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si partaj cind una din parti este plecata din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si partaj cind una din parti este plecata din tara !

am o mare problema si nu stiu cum sa procedez. in urma cu 2 ani sotia mea a hotarit sa plece in italia la munca. eu am ramas acasa sa am grija de cei 2 copii care la vremea respectiva erau minori, plus ca am ramas singur cu foarte multe datorii de achitat. din nefericire, sotia mea dupa 2 luni a refuzat sa mai imi trimita bani, si a spus ca vrea sa divortam. am incercat sa ne intelegem pe o cale amiabila, dar nu s-a putut. in aceasta vara cind a venit in romania, si-a angajat un avocat care a cerut divotul. am avut pina acum 3 infatisari. la una din ele judecatorul a cerut documente cum ca ea are resedinta in italia, acestea au parvenit avocatei dar in limba italiana. la ultima infatisare avocata a cerut suspendarea divortului pe motiv ca ea nu are obligatia sa traduca documentele. as vrea sa stiu cum pot divorta cit mai repede ? ce documente sint necesare si ce suma de bani implica aceasta ? daca introduc eu actiune de divort, nu se poate spune ca este cu acordul partilor, pt ca inainte a facut ea asta ? si as mai avea o problema cu partajul. apartamentul in care am locuit eu cu sotia mea, este cumparat de parintii mei, dupa ce ne-am casatorit. stiu ca are dreptul la jumatate, dar nu as putea obtine un procent mai amre avind in vedere ca in timpul cit a fost ea plecata, eu am achitat datoriile casei, datoriile cu care m-a lasat si am avut si grija de copii ? daca vin cu documente , cum ca nu am avut rate nici unul , pt apartament, si ca acesti bani provin de la mama mea, ca salariile noastre erau mici, nu as putea sa cistig din apartament mai mult ? va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 20:50, 14 Noiembrie 2006
eu cred ca e mai simplu sa mergi pe o plangere penala privind abandonul familiar:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj cind una din parti este plecata din tara ! ioanav ioanav am o mare problema si nu stiu cum sa procedez. in urma cu 2 ani sotia mea a hotarit sa plece in italia la munca. eu am ramas acasa sa am grija de cei 2 copii ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj cind una din parti este plecata din tara ! ioanav ioanav am o mare problema si nu stiu cum sa procedez. in urma cu 2 ani sotia mea a hotarit sa plece in italia la munca. eu am ramas acasa sa am grija de cei 2 copii ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters175146 ContSters175146 ce sanse are sotia mea cu care sunt in divort , avind impreuna 2 copii minori , sa cistige copii in cazul in care ea a plecat la ,,munca ,, in italia si nu a ... (vezi toată discuția)