avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de somaj...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de somaj...

buna tuturor,
in nov am intrat in somaj,care va fi pana pe 2.11.10.
ne-am propus sa facem un bebe in perioada asta.
intrebarea mea este:daca voi naste spre ex in ian la anul,sau februarie,pentru lunile ramase din nov cum se poate proceda, ma pot angaja la o firma part time pentru a merge contributiile,sau sa ma duc sa-mi platesc singura contributia la sanatate?sau cum se face?sau raman fara indemnizatie?
va multumesc si astept cu nerabdare raspunsurile voastre.
o zi buna !!!
Cel mai recent răspuns: focsanialina , utilizator 12:26, 18 Februarie 2010
Daca ai intrat in somaj in nov.2009 ia in calcul ca perioada d esomaj se prelungeste cu 3 luni conform OUG 28/2009.
pai da am 12 luni(03.11.09-02.11.10).si ne gandeam sa facem un bebe asta inseamna sa nasc in nov-dec-ian....depinde cand raman gravida,nu?
ei pentru perioada ramasa-nov dec ian...ce se va intampla?trebuie sa-mi patesc singura corizatia la sanatate?sau sa ma angajez part time?
Angajati-va part time.Nu mai conteaza contributiile la sanatate pt indemnizatie.Asigurarea de sanatate e doar pt prenatlsi postnatal.In rest conteaza veniturile salariale impozabile, inclusiv somajul.
ok...mersi de raspuns.
o zi cat mai buna!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim si mediu si contributiile angajatorului in anii anteriori calin elena calin elena Va rog, as avea nevoie de urmatoarele date pt anii 2004, 2005, 2006, 2007 , 2008 si 2009 : salariul minim pe economie , salariul mediu pe economie si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului madalinaiftime madalinaiftime Buna seara! Ma aflu in urmatoarea situatie:din ian 2009 am fost angajata part time,2 ore/zi pana la 17 dec 2010,cand am gasit un job full time.S-a incheiat ... (vezi toată discuția)
Gravida in somaj Georgeana Georgeana Buna ziua,vreau sa aflu ce e de facut in cazul meu:sunt insarcinata in 2 luni si sunt in somaj , ma incadrez la concediul de crestere al copilului de 2 ani?? ... (vezi toată discuția)