avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Violarea intimitatii
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Violarea intimitatii

Buna ziua, as dori sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea chestiune: Eu posed un calculator personal cu o conexiune la internet , la o retea de cartier. Am aflat in urma cu o luna jumatate, ca mi-a fost violata intimitatea, prin aflarea abuziva a Ip-ului calculatorului si astfel sau aflat din calculatorul meu, niste date personale intime, care nu priveau pe nimeni. As dori sa stiu cum pot proceda, pentru a face persoana sau personale care se fac vinovate de acest fapt, sa plateasca pentru ceea ce au facut, deoarece am fost amenintata ca v-a folosi aceste date impotriva mea. As dori sa mai precizez faptul ca am fost informata ca se poate afla Ip-ul persoanei ca mi-a cauzat aceste prejudicii.
Va multumesc, mult si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:25, 22 Februarie 2010
Ip-ul dvoastra este automat vazut de o multime de persoane odata ce v-ati conectat la un program de genul "strongDC++" de asemenea pe site-uri se memoreaza, daca trimiteti un fisier prin yahoo mesenger va poate localiza ip-ul(nu sunt 100% sigur in legatura cu yahoo mess). Daca a-ti downloadat un program cu care fara stiinta dvoastra a venit si un virus etc... In principiu nu cred ca aveti ce sa ii cereti providerului, el doar va furnizeaza servicii, dvoastra sunteti cea care le folositi public sau privat.
Consultati un avocat pt o rezolvare.
Parcurgand spete similare,concluzia finala a autoritatilor in proportie majoritar covarsitoare ,a fost de respingere a actiunii ca nefondata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demersuri aflare posesor ip mauricius mauricius as dori niste lamuriri: 1. sa zicem ca postezi un mesaj la o stire de presa online(decent) dar acid la adresa unui director de institutie. Nu se cere adresa ... (vezi toată discuția)
Cosecinte juridice ale identificarii ip iora1529 iora1529 Am o cunostinta care ma acuza ca am trimis on line pe site ul unui ziar un anunt ofensator la persoana acesteia si ca mi- a identificat ip. I-am spus sa mi ... (vezi toată discuția)
Identificare persoana care transmite e-mail-uri jacquelline jacquelline Buna ziua! Am 2 intrebari: 1. Am vazut ca pentru ati face cont pe yahoo ti se solicita un nr. de telefon. Acel nr. este public, are oricine acces la ... (vezi toată discuția)