avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce drepturi are un copil major in casa parintilor!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce drepturi are un copil major in casa parintilor!

Buna ziua. Problema mea este urmatoarea,sunt marita si impreuna cu sotul si cu copilul meu de 1 an si 7 luni locuim in apartamentul parintilor mei care sunt in divort. Momentan nu au avut nici o infatisare prima fiind in iulie. Tatal meu este un alcoolic impreuna cu mama lui,are condamnare pentru consum de bautura la volan. Ma tot amentita ca se duce la Politie si ca ne da afara din casa. Mama mea este plecata cu serviciul in Spania deci momentan nu este in Romania. In contractul casei sunt trecuti amandoi ca proprietari,deci eu practic stau in partea mamei de apartament binenteles cu acordul ei. Poate sau nu poate sa ma de-a afara din casa parintilor mei? Si daca Politia se amesteca in asa ceva..binenteles fara nici o plangere? Va multumesc tare mult,astept raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: Andreea Cristina , utilizator 13:03, 18 Februarie 2010
in principiu nu aveti nici un drept in casa parintilor.in cazul in care, imobilul, revine in urma partajului, mamei dv. se pot face mai multe tipuri de contracte pentru folosinta imobilului... dar pina atunci...
Va multumesc ..dar nu mi-ati raspuns concret - Poate sau nu poate sa ma de-a afara din casa parintilor mei? Si daca Politia se amesteca in asa ceva..binenteles fara nici o plangere?
consider ca atita timp cit nu este facut partajul, da. politia intervine numai daca este sesizata.
Pai este sesizata..de catre el,dar fara nici o plangere. Spune doar ca vrea sa-si de-a afara din casa fiica cu nepotelul pe nici o motivatie,ca asa vrea el simplu. Poate veni Politia sa ma evacueze,de exemplu? Cu toate ca locuiesc in partea mamei de casa!
evacuare se poate face in baza unui titlu, hoatarire judecatoreasca. politia, in urma sesizarii, nu poate dispune evacuarea. din acest punct de vedere puteti fi linistita.

Alte discuții în legătură

Tata agresiv, probleme cu alcoolul Florina09 Florina09 Sunt fata, am 17 ani si locuiesc impreuna cu tata, mama si bunica din partea mamei. Povestea a inceput acum cativa ani, cand tata s-a apucat de baut,a fost dat ... (vezi toată discuția)
Succesiune titanul titanul Buna. Am un prieten care locuieste impreuna cu parinti. In urma decesului mamei sale, continuand sa locuiasca cu tata-l vitreg, ne fiind de acord la partaj ... (vezi toată discuția)
Dupa terminarea partajului cu mama, tatal meu vrea sa ma dea afara din casa danutz79 danutz79 Am urmatoarea problema: Parintii au divortat in 1995, iar eu si surorile mele am ramas in grija mamei. In 2003, tatal meu incepe proces de partaj. Procesul ... (vezi toată discuția)