Cititi legea 448/2006 care spune ca asistentul personal al persoanei cu handicap va fi salarizat la nivelul asistentului social cu studii medii din unitatile de asistenta sociala (functie care se regaseste atat in fosta OG 10/82008 cat si in legea 330/2009). Incadrarea este de "asistent personal", salariul se stabileste prin raportare la functia mentionata mai sus.
La fel cum mediatorul sanitar se salarizeaza la nivelul instructorului pentru educatie (difera denumirea postului, salariul este acelasi).
Este adevarat, acesti asistenti, conf. Lg. 448/2006 sunt salarizati la nivelul asistentului social cu studii medii din unitatile de asistenta sociala.
Dar cand transpunem aceste date in practica dupa Lg 330, suna cam altfel:
- conf. anexei II/2 - pentru un asistent social cu vechime de peste 20 ani, respectiv spor vechime 25% coeficientul de salarizare este 2,65 (la debutanti nu se pot incadra deoarece au studii specifice asistentilor personali si sar in aer sindicatele)
- conf. anexei I/3 - pentru un referent (functie de executie in primarie), spor vechime 25%, gradul IA, care munceste si are raspundere, coeficientul este de 1,80.
Nu cred ca este corect aceasta diferentiere foarte mare, dupa parerea mea.
Buna ziua,
Sotia mea este asistent personal in Timisoara si pot sa va spun ca a fost convocata saptamana trecuta pentru a i se aduce la cunostinta reincadrarea.
Concret, i s-a modificat salariul de la 630 la 756 RON (brut).
Impresia este ca fiecare Primarie aplica legea dupa cum doreste .