avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Concediu pre/post natal avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Concediu pre/post natal avocat

O colega avocat urmeaza sa nasca in aprilie.Rugamintea mea este daca stie cineva care sunt pasii de urmat pentru a beneficia de concediu pre-post natal.A stuiat OUG 158/2005, si a inteles ca trebuie sa plateasca 0,85% cu cel putin 22 de zile lucratoare inainte.
Intrebari:
-unde plateste, ea domiciliind in sectorul 6
-ce documente ii trebie.
-la ce se raporteaza indemnizatia de 85%
-are vre-o importanta daca a platit cei 5,5%
-poate cumula indemnizatia de la stat cu cea de la barou

Rugamintea ar fi , daca vre-o colega a trecut prin situatia asta sa-mi trimita un mesaj privat.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 17:11, 26 Februarie 2010
In primul rand sunt doua concedii: cel de maternitate, conditionat de plata celor 0,85%, si cel pentru ingrijirea copilului, de pana la 2 ani, conditionat de plata impozitului pe venit. La care din ele va referiti?
Multumesc pentru raspuns.La cel de maternitate...
0,85% se plateste la CASMB de pe mosilor, acolo este casieria ptr toate sectoarele; nu imi amintesc exact ce documente iti trebuie ptr. concediu maternitate, insa iti dau tot de acolo- serviciul care se ocupa cu dosarele pentru concedii maternitate- o lista intreaga.
indemnizatia de 85% se raporteaza la venitul ramas dupa scaderea impozitului si a cheltuielilor, adica la venitul net.
se pot cumula indemnizatiile, nu exista nicio restrictie legala.
Cei 0, 85 se achita din venitul declarat, are nevoie de o copie de pe decizia de impunere pe anul in curs si de 2 cereri pe care le ia de acolo. (CASMB), banii ii ridica din cladirea vis-a-vis de Mall Vitan.
Indemnizatia de la CASMB este diferita de cea de la Barou, tipizatul de concediu de maternitate pe care il ia de la medicul de familie, mai intai il vizeaza la barou, la unul din medicii de la parter, se alatura o cerere tip si de depune la et .1 la CAA, de unde trebuie sa solicite o copie xerox, conform cu originalul pe care impreuna cu alte 2 cereri tip(se iau de la CASMB) le depune la CASMB locatia Mosilor.

Sper ca ti-am fost de folos si ca ai inteles, eu vorbesc din proprie experienta daca mai ai nelamurii te pot ajuta oricand...acum plange bebe.:)
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal roxana76 roxana76 Buna ziua In cazul unui avocat care a platit la CAS , contributiile de sanatate, mai putin 0,85 %, beneficiaza de concediul prenatal platit?cine plateste ... (vezi toată discuția)
Situatie indemnizatia de maternitate casmb - asigurarea facultativa pentru concedii Raldinag Raldinag Buna seara, Pentru cei ce realizeaza venturi din profesii libere, indemnizatia de maternitate se acorda doar daca, cu cel putin o luna inainte de momentul la ... (vezi toată discuția)
Venit mediu brut lunar avocat 2008 Alina Defta Alina Defta Mă interesează să știu cât este acum, în 2008 venitul mediu brut lunar pe profesia de avocat. (vezi toată discuția)