avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale suspendare activitate societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

suspendare activitate societate

se poate cere suspendarea activitatii unei firme cu datorii? modalitati
Cel mai recent răspuns: DIANA IONELLA , Consilier juridic 11:03, 19 Februarie 2010
Da, activitatea societatii se poate suspenda. Pentru aceasta este nevoie de o hotararea AGA/decizia asociatului unic (dupa caz), contror de cuvinte pt AGA, certificatul constatator in original, declaratia model 1 pe care veti mentiona ca societatea nu desfasoara activitate.
Da, se poate suspenda, dar cei de la administratia financiara nu o vor suspenda.
Se poate suspenda si cu datorii, insa nu se va suspenda si raspunderea pentru plata datoriilor sau alte raspunderi contractuale in derulare (spre exemplu, daca aveti incheiat un contract de 12 luni cu un beneficiar si doriti sa suspendati activitatea inainte ca acel contract sa se finalizat, trebuie in continuare sa oferiti serviciile catre beneficiar pana la finalizarea perioadei contractuale), finantele vor putea solicita in continuare achitarea datoriilor sau executarea/blocarea conturilor in contul acestor datorii...
Activitatea unei societati se poate suspenda daca are datorii doar la Registrul Comertului, insa regimul derogatoriu nu se poate obtine de la finante daca societatea are datorii.
Diana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare temporara activitate srl apd apd buna ziua, ma intereseaza sa aflu care este procedura si etapele de suspendare temporara a activitatii unei SRL (2 asociati, 1 angajat, Bucuresti) pentru o ... (vezi toată discuția)
Suspendare firma anairam_unid anairam_unid Buna ziua Vreau sa suspend activitatea unei firme care are datorii la stat .Care sunt pasii de suspendare a unei firme si care este perioada maxima de ... (vezi toată discuția)
Prelungirea suspendarii aa expiratcu inca 3 ani a unui srl dupa ce prima perioada de 3 ani de suspendare olymariana olymariana buna ziua .va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza si daca pot sa prelungesc cu inca 3ani suspendarea unui srl ,a care a fost suspendat pe o perioada de 3 ani ... (vezi toată discuția)