Bunicii mei si ai surorii mele au murit, la fel si tata. La bunic si la tata au trecut deja cei doi ani in care se puteau evita impozitele la stat pentru succesiune.
E vorba de mai multe proprietati, asadar vor costa destul de mult cele trei succesiuni.
Un cunoscut care este avocat mi-a spus ca putem evita o buna parte din impozite daca vom declara la notar, eu si sora mea, ca tata si bunica intentionau sa renunte la succesiunea dupa bunicul, astfel succesiunea de la bunicul la noi facandu-se mai simplu si mai ieftin.
Cunoasteti asa ceva? Este legal acest "truc"? In caz ca voi urma acest sfat voi avea probleme cu autoritatile? El spune ca totul e ok, insa vreau sa mai aud cateva pareri.
buna ziua!
nu are importanta cati mostnitori vin la succesiune, impozitul este acelasi de 1% din valoarea masei succesorale, daca aceasta succesiune se dezbate in termen mai mare de 2 ani de la data decesului defunctului.
cel mai bine ar fi pt a evita costurile destul de mari , sa introduceti actiune in instanta pt. partaj succesoral . dvs. "o chemati" in judecata pe sora dvs., si ulterior "va impacati " urmand sa depuneti tranzactia de partaj .
vi se restituie taxa de timbru integral . ;)
Mama dvs. traieste? Daca nu, trebuie dezbatuta si succesiunea dupa urma acesteia. Parerea mea este ca la instanta veti achita taxe mai mici.
Nu exista" varianta" sa evitati o buna parte din impozite daca veti declara la notar, ca tata si bunica intentionau sa renunte la succesiunea dupa bunicul, astfel succesiunea dupa urma acestuia sa fie mai ieftina."
Succesiune
maria mateias
tatal meu a decedat in anul 2000. sora mea care a locuit in olanda si avea dubla cetatenie a decedat si ea in anul 2004.
pentru ca nu stiam cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune
ostroveanu
Eu si sora mea suntem mostenitorii unei case la tara plus terenul aferent acesteia , nu am facut succesiunea dupa decesul ambilor parinti , ultimul decedind ... (vezi toată discuția)