avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensiei alimentare luna de luna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensiei alimentare luna de luna

nu pot plati lunar pensia alimentara integral de cand s-a majorat,mentionez ca am platit-o asa cum a fost stabilita prin hotararea de divort lunar.acum nu am de unde plati cu majorare
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 08:56, 24 Februarie 2010
Nu-i nimic. Daca nu obtineti venituri sau nu aveti surse financiare pentru a plati atunci sunteti in imposibilitate reala si nu sunteti de rea credinta, incat nu veti suporta nici o sanctiune atat timp cat aceasta stare de fapt se constata a fi reala si este independenta de vointa dumneavoastra.
pot face dovada cu adeverinte de la finante ca veniturile sant zero.voi plati in continuare suma stabilita prin hotararea de divort.pot fi tras penal la raspundere atat timp cat eu platesc atat cat pot
Atata vreme cat veti dovedi ca sunteti in imposibilitatea reala de a plati pensia alimentara,iar aceasta stare de fapt este independenta de vointa dvs.,deci nu sunteti de rea-credinta,nu aveti cum sa fiti sanctionata penal.:)
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2010
luiza2008, utilizator
multumesc mult. cu respect.
In situatia expusa de dv, daca sunteti inregistrat cu venituri zero, puteti introduce actiune de reducere a pensiei de intretinere. Pensia stabilita va fi raportata la salariul minim pe economie garantat in plata care este tot 600 lei brut, nu 710 cum am mai vazut pe aici pe forum. Este bine sa aveti aceasta hotarare in caz ca vi se face plangere penala pentru abandon de familie. Dv puteti plati mai mult daca va permiteti, nu va opreste nimeni, dar e bine sa aveti hotararea de reducere.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara gregh gregh Buna ziua. In curind imi va expira si ultima sursa de venit care este ajutorul de somaj. Intrebarea mea este cum procedez cu pensia alimentara datorata ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentare ContSters199164 ContSters199164 Buna ziua,am divorzat in anul 2008 am 2 copii.Fostul sot nu mi a platit nici un leu din pensia alimentara ,specific ca nu stiu unde lucreza ,copii sunt cu mine ... (vezi toată discuția)
Divort -pensie alimentara daca tatal nu lucreaza raluka28 raluka28 cum pot beneficia de pensia alimentara daca fostul sot nu lucreaza ? (vezi toată discuția)