avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensiei alimentare luna de luna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensiei alimentare luna de luna

nu pot plati lunar pensia alimentara integral de cand s-a majorat,mentionez ca am platit-o asa cum a fost stabilita prin hotararea de divort lunar.acum nu am de unde plati cu majorare
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 08:56, 24 Februarie 2010
Inteleg ca voi putea primi pensia alimentara in momentul in care fostul sot poate pune in executare silita acea hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila ce are valoare de titlu executoriu, dupa ce se va judeca partajul.

Imi este teama ca are bani si timp pentru ca va reamintesc traieste din banii obtinuti dintr-o vanzare a unui apartament mostenit de la mama (matusa lui) care a murit in 2007, destul de valoros la vremea aceea pentru ca desi era micut, era intro zona foarte cautata a capitalei.

Multumesc mult pentru timpul dumneavoastra.

Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
teodora.nenciu, utilizator
Inteleg ca voi putea primi pensia alimentara in momentul in care fostul sot poate pune in executare silita acea hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila ce are valoare de titlu executoriu, dupa ce se va judeca partajul.

Nu are nicio legatura pensia de intretinere datorata minorei cu partajul bunurilor comune...
Pentru pensia de intretinere puneti in executare silita sentinta de divort cu pensia stabilita pentru ultimii 3 ani. ;)
Multumesc mult pentru sfaturi.
Daca mai aveti un pic de timp imi puteti spune ce trebuie sa fac concret pentru a pune in executare silita sentinta de divort cu pensia stabilita.
El nu a platit nimic pe parcursul anului 2009 pana in prezent.

Si mai am o rugaminte, Anadiana fetita mea intrun eventual proces de partaj poate fi aparata de
Art. 44
(1) Copilul are dreptul de a beneficia de un nivel de trai care sa permita dezvoltarea sa fizica, mentala, spirituala, morala si sociala.

(2) Parintilor sau, dupa caz, altor reprezentanti legali le revine în primul rând responsabilitatea de a asigura, în limita posibilitatilor, cele mai bune conditii de viata necesare cresterii si dezvoltarii copiilor; parintii sunt obligati sa le asigure copiilor locuinta, precum si conditiile necesare pentru crestere, educare, învatatura si pregatirea profesionala.

din Legea 272/21 iunie 2004 M.Of. nr. 557 privind protectia si promovarea drepturilor copilului.

Groaza mea cea mai mare este sa nu fim fortate sa vindem casa.

Multumesc mult,
Cu respect,
Teodora Nenciu



Pentru punerea in executare a sentintei aveti nevoie de:
- sentinta investita cu formula definitiva, irevocabila si executorie;
- cu sentinta investita mergeti la un executor judecatoresc si solicitati punerea ei in executare silita mobiliara, imobiliara, poprire pentru toate sumele datorate cu titlu de pensie de intretinere pe ultimii 3 ani.
Restul face executorul.
Succes! ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara gregh gregh Buna ziua. In curind imi va expira si ultima sursa de venit care este ajutorul de somaj. Intrebarea mea este cum procedez cu pensia alimentara datorata ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentare ContSters199164 ContSters199164 Buna ziua,am divorzat in anul 2008 am 2 copii.Fostul sot nu mi a platit nici un leu din pensia alimentara ,specific ca nu stiu unde lucreza ,copii sunt cu mine ... (vezi toată discuția)
Divort -pensie alimentara daca tatal nu lucreaza raluka28 raluka28 cum pot beneficia de pensia alimentara daca fostul sot nu lucreaza ? (vezi toată discuția)