Parintii mei detin momentan un If. Din aceasta cauza nu pot angaja pe nimeni. Solutia ar fi infiintarea unei societati comerciale. Va rog mult sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1. Este posibila aceasta transformare din IF in SC?
2. Care ar fi costurile acestei transformari?
3. Ce alte solutii ne propuneti ?
Va multumesc mult!!! Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra!!!
Dumneavoastra va referiti sa treceti de la IF la Societate comerciala? Nu cunosc termenul IF, dar cred ca va referiti la PF(persoana fizica autorizata) sau AF(asociatie familiala). Va rog exprimativa cat se paote de clar.
Ma refer la intreprindere familiala cand spun IF. Pe mine ma intereseaza daca se poate transforma in Societate comerciala pentru a putea angaja. Daca ne puteti da si alte solutii ar fi perfect.
Va multumesc!!
Pentru ca o PFA(pesoana fizica autorizata), intreprindere familiala sau intreprindere individuala sa isi inceteze activitatea sunt necesare cererea de radiere si actele doveditoare in vederea radierii. Aceste documente sunt depuse la Oficiul Registrului Comertului unde respectiva persoana are sediul profesional.
Pentru infiintarea unei companii este nevoie de aproximativ 15 documente.
formele de firme cel mai des intalnite sunt societatea cu raspundere limitata (SRL) si societatea pe actiuni (SA).
Costurile pentru inregistrarea unei companii variaza in functie de forma de organizare a acesteia.
"Conform prevederilor legale, in cazul societatii cu raspundere limitata capitalul social nu poate fi mai mic de 200 de lei, iar in cazul societatilor pe actiuni acesta nu poate fi mai mic de 90.000 de lei. La aceste costuri cu capitalul social se adauga costuri cu redactarea documentelor, legalizare, taxe de registru etc. care in unele cazuri pot depasi suma de 1.000 de lei. De regula, costurile pentru infiintarea unei societati comerciale depind si de capitalul social subscris".