avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale masina cumparata acum 5 ani si nu am declarat-o la fisc
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

masina cumparata acum 5 ani si nu am declarat-o la fisc

Buna seara,

in anul 2005 mi-am cumparat o masina cu motor de 1.8 pe care nu am declarat-o la fisc. As dorii sa stiu si eu ce mi se poate intampla si cam ce suma am de plata la ora actuala. Mentionez ca in anul 2005 masina am inmatriculat-o prin intermediul unui baiat de se ocupa cu inmatricularile auto, in acel moment mi-a spus ca o sa trebuiasca sa ma duc eu la fisc sa o declar, ceea ce nu am facut. Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat sau cu o parere.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters79960 , utilizator 00:16, 19 Februarie 2010
veti avea de platit o amneda ca nu ati declarat-o in termend e 30 zile de la data cumpararii si bineinteles impozitele din urma... nu va mananca nimeni de la fisc.. duceti-va linisitit dar cu bani la dvs
Culpa va apartine in exclusivitate
Dispozitia in vigoare obliga inrefgistrareala autoritatea fiscala in termen de 30 de zile de la inchheierea documentelor
La autoritatea fiscala aveti nevoie:
1-copie act achizitie factura /contract vanzare-cumparare
2-copie certificat atestare fiscala eliberat in vederea intocmirii actului de transfer drept de proprietate
3- copie CI/BI
Problema delicata o constituie 1 ,dar puteti sa o rezolvati,daca nu reveniti pe mp
Multumesc pentru proptitudinea cu care ati raspuns, dar as mai avea cateva nelamuriri,
1.nu platesc nici un fel de penalizari?
2.Platesc doar amenda, care am inteles ca ar fi intre 25 ron -150 ron, si impozitele din urma fara penalizari?
depinde cum rezolvi problema ieftin sau scump, daca mergi pe varianata traditionala platesti tot din urma plus intarzierile aferente, vrei sa-ti zic o suma de penalizari aproximativ la masina ta de peste 4 ani ? cam 500 lei doar penalitati plus restul.
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2010
ContSters79960, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda dimamihai77 dimamihai77 Am un matiz si mi-am mutat domiciliul anul trecut in toamna din Constanta la Navodari.Daca nu am facut transferul la masina la taxe si impozite din Constanta ... (vezi toată discuția)
Constituie caz de evaziune fiscala? roland81 roland81 Stimati juristi/avocati, Am sa va prezint in cele ce urmeaza situatia in care ma aflu solicitand astfel cat mai multe opinii pertinente care sa ma ajute sa ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta iar dupa doi ani fiscul imi cere sa platesc impozitul silviu87 silviu87 buna seara. acum doi ani si jumatate am vandut un autoturism, care era inregistrat doar la fisc pe numele meu, nu si la politie, unui alt cetatean dintr-un ... (vezi toată discuția)