Am un matiz si mi-am mutat domiciliul anul trecut in toamna din Constanta la Navodari.Daca nu am facut transferul la masina la taxe si impozite din Constanta in Navodari, platesc amenda? Cat ar fi amenda?
Se platesc penalizari, deoarece erati obligat/sunteti obligat ca odata cu mutarea domiciliului sa declarati aceasta la oficiul de taxe si impozite arondat orasului Navodari.
Prin urmare, trebuie sa va duceti acolo si sa cereti la informatii formularele necesare SPIT pentru aceasta, tot acolo va vor spune exact ce acte aveti nevoie (Copie CI/BI, certificat casatorie, contract vanzare cumparare, etc). Dupa ce completati intreaga documentatie, luati bon de ordine si asteptati la ghiseul unde veti fi strigat. Cand va fi strigat numarul dvs, un functionar se va ocupa de cazul dvs.
Din nefericire este imposibil de spus care sunt penalizarile, deoarece doar la ghiseu se comunica acest aspect, functie de cazul dvs, individualizat.
Penalizarea nu trebuie sa fie prea mare, cred ca maxim 100 RON. Posibil si mai mica...
pt nedeclararea schimbarii domiciliului fiscal in termen de 30 zile veti fi sanctionat contraventional cu amenda intre 240-600 lei daca sunteti persoana fizica