avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... carte de identitate prin procura
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

carte de identitate prin procura

Buna ziua,
doresc sa imi schimb C.I. deoarece m-am casatorit si mi-am schimbat numele. M-am casatorit in SUA. Am facut procura notariala la consulat delegand-o pe mama mea sa ma reprezinte in vederea eliberarii unei noi C.I. Am aflat cu surprindere ca pe langa celelalte acte necesare mi se cere si o copie dupa pasaportul sotului(cetatean american). Asta depasete intelegerea mea. Am certificatul de casatorie transcris in care e trecut si numele sotului. Ce legatura are sotul cu cartea me de identitate. Imi poate explica cineva de ce mi se cere copia dupa pasaportul sotului?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: orlandoseb , utilizator 09:43, 19 Februarie 2010
Cererea este justificata de procedura legala pe care singura a-ti demarat-o
pentru această cerere vă sunt necesare următoarele documente: 1. procura specială de la o reprezentanţă diplomatică ; 2.certificatele de naştere, căsătorie ,şi de naştere a copiilor sub 14 ani în original şi copie; 3.un document prin care se face dovada adresei de domiciliu;4. chitanţa reprezentând contravaloarea C.I. ;5. timbru fiscal de 4 lei;6. copie după A.I. al reprezentantului legal care este trecut în procură. NU SE JUSTIFICÃ CEREREA ALTOR ACTE!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcrierea certificatului de casatorie la sector 1 bucuresti. Tanea05 Tanea05 Buna ziua! spuneti-mi va rog care e procedura de transcriere a certificatului de casatorie moldovenesc la sector 1 Bucuresti? Cit dureaza intreg procesul? ... (vezi toată discuția)
Înregistrarea certificatului de casatoriei in romania alinaandreeatod@yahoo.it alinaandreeatod@yahoo.it Buna seara as dori sa stiu ce documente îmi trebuie ca sa inregistrez un certificat de casatorie in Romania. M-am căsătorit cu un cetățean italian, si as ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pt copil peste 1 an,nascut in strainatate magdai75 magdai75 Inca o data apelez la forum. Cum pot obtine certificatul de nastere pt fetita mea de 1 an si o luna. Ea a fost nascuta in America, si nu am inregistrato la ... (vezi toată discuția)