avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala

Buna ziua,
Tatal meu este nascut in 23.01.1959, are un stagiu de cotizare de 31 ani, din care 15 ani 9 luni si 15 zile la Grupa I, 14 ani la Grupa II, iar restul pana la 31 ani sunt dupa 2001 cand nu mai sunt recunoscute grupele. M-ar interesa ce sanse are sa iasa la pensie si cand?
Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: nicotorok , utilizator 19:16, 19 Februarie 2010
Date generale: Un barbat nascut in 1959 poate beneficia de pensie pentru limita de varsta la 65 de ani; stagiul complet de cotizare este de 35 de ani iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

Stagiul de cotizare: Stagiului realizat de tatal dvs. de aproximativ 31 de ani i se adauga stagiul aferent activitatii desfasurate in grupe de munca de 11 ani, rezultand un stagiu total de 42 de ani. Din punctul de vedere al stagiului indeplineste conditiile pentru a beneficia atat de pensie pentru limita de varsta cat si de pensie anticipata partiala.

Varsta standard de pensionare: Pentru activitatea desfasurata in grupe de munca are dreptul la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare cu 6 ani ani si 6 luni.

De pensie anticipata partiala poate beneficia cand va implini 60 de ani dar pensie pentru limita de varsta poate solicita inainte, respectiv cand va implini 58 de ani si 6 luni.

Raspunsul este dat in functie de prevederile Legii nr. 19/2000. Reveniti cand viitoarea lege a pensiilor va fi publicata in Monitorul Oficial.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Va multumim din suflet pt lamurire!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata vera58 vera58 sunt nascut in aprilie 1959,am lucrat 22 de ani in grupa a 2-a si inca 7 ani in conditii normale de munca.la ce varsta ma pot pensiona anticipat? (vezi toată discuția)
La ce varsta pot iesi anticipat la pensie ContSters127432 ContSters127432 Sunt nascut in 1955 ianuarie 19 Am 31 de ani si 7 luni cotizabili din care 11 ani si 7luni - grupa II 12ani si 6luni - grupa I. Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Cind ma pot pensiona !?? stoica ionut 13 stoica ionut 13 Mama mea nascuta pe 13-04-1955 a lucrat 32 ani din care 23 ani si 6 luni grupa a II-a plus 3 ani ordonanta . La ce virsta se poate pensiona cu limita virsta ... (vezi toată discuția)