avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

sunt nascut in aprilie 1959,am lucrat 22 de ani in grupa a 2-a si inca 7 ani in conditii normale de munca.la ce varsta ma pot pensiona anticipat?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:33, 10 Februarie 2010
Ca date generale, un barbat nascut in 1959 poate beneficia de pensie pentru limita de varsta la 65 de ani; stagiul complet de cotizare este de 35 de ani iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

Stagiului realizat de dvs. de aproximativ 29 de ani i se adauga 5 ani si 6 luni stagiu aferent activitatii desfasurate in grupa II de munca, rezultand un stagiu total de 34 de ani si 6 luni. Pentru a putea beneficia de pensie anticipata partiala la 60 de ani, trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare de 35 de ani.

De pensie pentru limita de varsta puteti beneficia tot la 60 de ani, varsta standard de pensionare fiind redusa corespunzator perioadei lucrate in grupa II de munca.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pentru iesire la pensie la sere stamateanu stamateanu la ce varsta ies in pensie la cerere daca am 10 ani lucrati in subteran ( gr. 1 speciala ) 10 ani gr. 2 si 7 ani gr. 3 (vezi toată discuția)
Calcul varsta pensie cu reducere datorata grupei ii carmen paroiu carmen paroiu Va rog sa aveti amabilitatea de a ma ajuta in calcularea varstei pentru pensionare limita varsta cu reducerea varstei standard datorata grupei II si data la ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata cu sau fara penalitati vladuta vladuta Sotul este nascut in 17.08.1953 si are 35 ani vechimein munca.A lucrat in grupa 1 timp de 10 ani si 5 luni la care i sa calculat un spor de 6 ani.In grupa a 2 ... (vezi toată discuția)