avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit

am facut un imprumut pe numele meu pentru cineva din familie.(aceasta persoana a semnat ca ,coplatitor la acest credit)Pana acum 2 luni a platit el creditul,dar acum nu mai plateste.,iar banca ma someaza pe mine.Mentionez ca la aceea data salarul meu era prea mic pentru suma foarte mare care s-a acordat.Deci s-a acordat pe baza veniturilor coplatitorului.Am cerut bancii actul prin care apare semnatura mea la ridicarea banilor(mentionez ca banii nu i-am ridicat eu,si nu am semnat pentru ei),iar banca refuza sa mi-l arate.Am cerut bancii ca,coplatitorul sa plateasca alaturi de mine,aceasta refuzand sa faca aceste demersuri,invocand motivul ca eu sunt titularul creditului.Ratele mele actuale nu-mi permit sa sustin si acest credit.Va rog sa-mi spuneti ce obligatii are coplatitorul si ce pot sa fac in acest caz.Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters127212 , utilizator 11:12, 22 Februarie 2010
Creditul acordat de banca a fost pus la dispozitia dumneavoastra intr-un cont indicat si in contractul de credit.
Pe acel cont coplatitorul trebuia sa aiba acces, in sensul ca dumneavoastra in calitate de titular de cont i-ati acordat anumite drepturi - sa depuna, sa ridice sume de bani din cont, sa efectueze plati, etc...
In cazul in care NU exista acest acord expres al titularului, banca respectiv lucratorii bancari nu au procedat legal.

Mergeti la banca si solicitati in scrsi sa vi se elibereze copie certificata de pe specimenul de semnaturi existent in banca pentru contul cu pricina, si solicitati si sa va elibereze din arhiva bancii copie dupa extrasele de cont si documentele justificative pentru perioada care va intereseaza.

Banca de regula se indreapta impotriva tuturor care si-au asumat obligatia restituirii creditului, deci .... e "cineva" coplatitorul in urbea respectiva?

Cu respect
Salut ,

Se va executa creanta pe ambii cocontractantii, cereri si scrisori puteti trimite dar in faza de executare nu mai au nici o valoare , titularul de credit sunteti dvs. prin urmare primul la executare , daca mai ramane ceva de acoperit se vor indrepta si pe coplatitor in secundar, aveti insa o actiune de regres inpotriva coplatitorului.

Cititi contractul si ce acte ati mai facut cu banca si vedeti ce acorduri si aprobari ati semant.

Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicit , depozit in lei la banca SANDATENESCU SANDATENESCU BUNA ZIUA FATA MEA ESTE IMPUTERNICIT LA UN DEPOZIT IN LEI SI VALUTA, LA BANCA, SOTUL EI ESTE TITULAR, SOTUL EI POATE SA RETRAGA BANII FARA ACORDUL ... (vezi toată discuția)
Am luat credit si i-am dat banii tatalui meu andrutzul andrutzul Am si eu o problema delicata. Inainte de nunta mea, tatal meu a vrut sa ia un credit. El este colonel pensionar. Banca nu i-ar fi dat intreaga suma pe care o ... (vezi toată discuția)
Coplatitor credit prima casa Robert19 Robert19 Ce cai de atac am daca ma duc in instanta ca sa pot iesi de pe un contract de garantare de prima casa unde figurez ca si coplatitor, mentionez ca in momentul ... (vezi toată discuția)