avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare constructie ma veche de 1990
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare constructie ma veche de 1990

Buna ziua,

Ma numesc Alexandra si intrebarea mea este in legatura cu procedura pe care trebuie sa o urmez pentru intrarea in legalitate .
Am dorit sa facem cadastru si intabularea asupra terenului si imobilului si ne a fost respinsa intabularea asupra constructiei , intre timp (pentru ca persoana care s -a ocupat nu ne a anuntat de acesta decizie care poate fi contestata in 15 zile) , s-a facut radierea numărului cadastral din oficiu (citind Art.2111) pentru emiterea unei încheieri de respingere.Noi am construit inainte de anul 1990 pe locul vechilor anexe (un wc si o magazie )care exista in planul vechi ,doua camere. si au fost puse ca , constructie noua .care este procedura pe care o pot urma pentru a mi fi aprobate cadastrul si inatbularea? Daca primaria nu mi acorda acea adeverinta pentru constructii mai vechi de anul 90 , ce se poate intampla, se poate trece la demolarea celor doua camere ? si ce presupune Legea 50/1991, la art. 57 alin (3) -legea in sine am citit o dar nu stiu cat ma poate ajuta .on speranta unui raspuns cat mai urgent , va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2010
alexandra2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexandra2010 , utilizator 16:07, 21 Februarie 2010
Eu nu stiu sa existe vre-un art.57 in legea 50...:O Legea mea se opreste la art 48!
ARTICOLUL 57

Intrarea in legalitate

(1) Organul de control care a sanctionat contraventional fapta de a se executa lucrari de constructii fara autorizatie sau cu incalcarea dispozitiilor acesteia, potrivit prevederilor art. 25 alin. (1) din Lege, pe langa oprirea executarii lucrarilor, va dispune luarea masurilor necesare pentru incadrarea lucrarilor in prevederile autorizatiei sau de desfiintare a lucrarilor executate fara autorizatie, intr-un termen pe care il va stabili prin procesul-verbal.

(2) Potrivit prevederilor art. 25 alin. (2) si (3) din Lege, autoritatea administratiei publice competenta sa emita autorizatia de construire/desfiintare are obligatia de a analiza modul in care constructia corespunde reglementarilor din documentatiile de urbanism aprobate pentru zona de amplasament, urmand sa dispuna mentinerea, respectiv desfiintarea constructiilor realizate fara autorizatie sau cu incalcarea prevederilor acesteia.

(3) In situatia in care constructia realizata fara autorizatie de construire intruneste conditiile urbanistice de integrare in cadrul construit preexistent, autoritatea administratiei publice locale competenta poate proceda la emiterea unei autorizatii de construire in vederea intrarii in legalitate, in coroborare cu luarea masurilor legale care se impun, numai in baza concluziilor unei expertize tehnice pentru cerinta de calitate A - rezistenta si stabilitate privind starea structurii de rezistenta in stadiul fizic in care se afla constructia.

Ma rog, de fapt e vorba de Art 56,Normele metodologice L-50/1991#-o
Alineatul 3 nu poate fi rupt din context, ci trebuie coroborat cu celelalte paragrafe si articole citate.
Va trebui sa intocmiti o documentatie din care sa faca parte si o expertiza(pt. cerinta de calitate A) efectuata de un expert MLPAT. Daca expertiza este OK si daca va incadrati in POT si CUT al zonei vi se aproba documentatia si vi se emite autorizatia de constructie. Adica ati intrat in legalitate....
Va multumesc foarte mult pentru raspuns , totusi mai am o nelamurire .
Acum ca atat cadastrul cat si intabularea terenului au fost anulate din oficiu , pot apela la o alta persoana care sa se ocupe de depunerea actelor inca odata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie nicolae242 nicolae242 buna ziua ma numesc manea nicolae si as vrea sa stiu daca mai pot obtine autorizatia de constructie daca am construit 2 camere mansardate pe teren proprietate ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa bogsmc bogsmc Buna ziua, Am dobandit o casa printr-un act de adjudecare.Casa a fost construita fara autorizatie de constructie si din acest motiv nu mai pot face ... (vezi toată discuția)
Constructie neautorizata Helena_L Helena_L Proprietarul a construit anexe(baie,bucatarie) la casa fara autorizatie de constructie iar acum doreste sa vanda casa. Ce trebuie sa faca? Am inteles ca a ... (vezi toată discuția)