avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... in asteptarea recalcularii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

in asteptarea recalcularii

Am permisul suspendat din data de 10 decembrie 2009, fiind depistat sub influenta alcoolului. Fiind vorba de o alcoolemie peste 0,8, si deci de dosar penal, in 21 ianuarie am dat declaratie pentru recalculare la Bucuresti, am platit cei 510 roni totul ca la carte. Intrebarea mea este: In speranta ca recalcularea se intoarce peste 3, 4 luni (ca atat am inteles ca dureaza) favorabila, si primesc NUP din partea procurorului, CE SE VA INTAMPLA?
Ce va urma, pana atunci vor fi trecut 5, 6 luni poate chiar mai mult?
Primesc permisul?
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2010
mircea1234, utilizator
Cel mai recent răspuns: STEF37 , utilizator 18:13, 21 Februarie 2010
Daca nu e infractiune, e contraventie care se pedepseste tot cu suspendarea dreptului de a conduce. Puteti insa sa va recuperati permisul dupa examinare si !!!fara cazier .
Dar daca din nefericire , recalcularea duce tot la dosar penal, consultati un avocat si dati declaratii numai in prezenta acestuia.
In primul rand tin sa va multumesc pentru promtitudine! Si sa va marturisesc, ca apreciez ajutorul oferit!
In al doilea rand indraznesc sa va mai intreb: Totusi pana atunci vor trece multe luni, iar daca din start fapta mea era catalogata drept contraventie, nu as fi fost nevoit sa fi asteptat atatea luni...adica sa spunem ca primeam cele 3 luni de suspendare din data de 10 decembrie in 10 martie teoretic puteam conduce; practic daca vor trece 4, 5, 6 luni am o "suspendare" mult mai lunga, intrucat am inteles ca se respecta data intocmirii pv, din nefericita zi de 10 decembrie.
Va multumesc anticipat
Pina la primirea raspunsului de la recalculare,puteti sa solicitati parchetului sa va prelungeasca dovada de circulatie dar numai dupa ce trec 3 luni. pt a se considera ca deja ati "stat pe dreapta" 3 luni.
succes
Multumesc de sfat..asa am sa fac.
Numai bine
Am trecut si eu prin asta.
Ma tem ca o sa-ti dau vesti proaste...
Totul depinde de ce adeverinta t-i s-a dat..cu drept de conducere sau fara...
Daca e fara abia dupa nup incepe perioada de suspendare..
Banuiesc ca ai suflat in fiola si ti s-a dat fara,
Deci ia-ti adio de la carnet vreun an....

:offtopic: Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule, in internet asta inseamna a tipa. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolul la volan vovy vovy Am un dosar penal pt conducere sub influenta alcoolului din 24.12.2011. Rezultatul alcoolemiei in aer este de 0,43, iar in sange de 0,80 prima proba si 0,65 ... (vezi toată discuția)
Discutie referitoare la conducerea sub influenta alcoolului mantaadvanced mantaadvanced Buna ziua. As vrea sa \"impartasesc\" ce am patit acuma 2 seri. Eram constient ca bausem, eram la volan dar neavand dificultati in a conduce, cat am condus ... (vezi toată discuția)
Bună seara,pe data 26.09.2022 la ora 10:30 în ploiești am ... LEOAICA LEOAICA Bună seara,pe data 26.09.2022 la ora 10:30 în Ploiești am accidentat fără să vreau un pieton pe trecerea de pieton și am înțeles că se numește ... (vezi toată discuția)