avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolul la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolul la volan

Am un dosar penal pt conducere sub influenta alcoolului din 24.12.2011.
Rezultatul alcoolemiei in aer este de 0,43, iar in sange de 0,80 prima proba si 0,65 cea de-a doua. Voi cum ati facut....? Ce si cat sa mai astept...... de la Parchet...?!?

In ianuarie am fost sunat de un inspector CP care preluase dosarul de la agent.......cum ca trbuie sa platesc analizele de sange daca vreau sa se miste mai repede lucrurile; spunandu-mi ca; daca nu voi plati, voi avea un raspuns de la procuror la primavara. Iata ca trece si vara si dosarul nu a ajuns pe masa unui procuror........ desi analizele le-am platit in a doua sapt de la instiintare. Ce se intampla???
Dupa a doua solicitare la parchet am obtinut rezolutie pt. prelungirea dovezii pentru o luna (19 iun- 18 iul)
E de bine ??? Primul procuror nu a aprobat prelungire....!?! Cine se va ocupa de caz? Cel care a dat prelungirea dovezii? Unii spun ca poate dura si 2 ani cu prelungirea dupa care se da NUP si amenda. Dar daca se trimite dosarul in instanta ce fac? Un avocat m-ar ajuta sa scurtez termenul sau sa obtin NUP ???
Cel mai recent răspuns: babau99 , utilizator 19:40, 20 August 2012
din experienta persoanal va pot spune ca politia si parchetul nu se grabesc niciodata sa rezolve aceste dosare. este modalitatea lor de a va "pedepsi" ptr ca ati condus baut.
avind fix 0,8 exista si probabilitatea de a se solicita o recalculare in ideea ca poate va iesi un rezultat de peste 0,8 ceea ce la va oferi sansa sa va trimita in judecata.
exista dosare rezolvate in 2 ani pina la emiterea unui NUP. Insa nu veti primi doar o amenda, ci si o suspendare de permis de 90 de zile.
Da in aceiasi situatie sunt si eu , numai ca eu am terminat si sa trimis dosarul la parchet dupa 2 luni jumate , astept acum rezolutie , pentru ca este dosarul la parchet cu propunerea de scoatere de sub urmarire penala,spune-mi si mie cum ai reusit sa obtii dovada de circulatie, Multumesc
Dovada este fara drept de circulatie, nu avea ce sa va prelungeasca parchetul.Si nu este vorba de NUP ci de SUP ,deoarece cu siguranta sa inceput urmarirea penala impotriva dvstra.
In mod sigur vei primi SUP. Pentru a putea fi incardata ca infractiune trebuia sa ai peste 0,81 la mie in sange, tu cum ai maxim 0,80 esti exact la limita, deci e o contraventie. Oricum ai mult de asteptat, eu am primit SUP dupa aproape 5 luni de la momentul in care mi-au retinut permisul.... si oricum treaba asta e relativa, fiecare procuror cum are el chef.
Sa nu faci prostia sa ceri recalculare ca poate iti scot alcolemie mai mare de 0,81.
toti procurorii din romania sint niste oameni cu capul pe umeri sint si ei oameni nu toti gresim asa e in viata am incredere in ei isi fac treaba problema e ca sint prea putini la dosarele care le au ce sa facem asta este

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am condus fiind sub influenta alcoolului abcd77 abcd77 Buna ziua!Am fost prins de catre poltie conducand autoturismul matusii mele.Consumasem si alcool,mancasem foarte putin...la etilotest mi-a iesit 0.51.Inainte ... (vezi toată discuția)
Alcool tequila tequila in mai 2009 am fost oprit de politia rutiera si testat cu aparatul etilotest la care mi-a iesit o valoare de 0,43 ..am mers la IML unde mi ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie. ce urmeaza dupa recalculare? dionis_31 dionis_31 In urma contestatiei a iesit sub 0,8. E posibil ca procurorul sa nu accepte aceste rezultate? Ce urmeaza? (vezi toată discuția)