avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcool

in mai 2009 am fost oprit de politia rutiera si testat cu aparatul etilotest la care mi-a iesit o valoare de 0,43 ..am mers la IML unde mi s-au recoltat 2 probe .una a fost 0,60 iar cealalta 0,80 .am si eu 2 intrebari .0,80 intra la penal ? procurorul a cerut recalcularea ,am sa platesc taxa de recalculare ,ma intereseaza cat dureaza solutionarea dupa ce platesc recalcularea .cei de la IML mi-au spus ca recalcularea se face in aceiasi zi in care platesc acea taxa .s-a mai confruntat cineva cu o problema ca a mea? cum a rezolvat ? va multumesc .
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:58, 27 Martie 2010
Avand in vedere valorile la limita ,intre contraventie si infractiune,desfasurati demersuri,pentru realizare recalculare alcoolemie
Solutionarea este conditionata de factori independenti vointei dvs ,inclusiv de bagajul de analize care il detine unitatea.
saptamana viitoare platesc recalcularea si tot saptamana viitoare politia poate ridica rezultatul .ma intereseaza in cat timp solutioneaza ei cazul .
Care a fost valoarea primei probe recoltate? 0,80 sau 0,60?
In functie de acest raspuns va putem spune ce se intampla in cazul recalcularii....
Textul de lege stipuleaza ca este infr.candvaloarea este peste 0,80 g %0.Este normal ca s-a dispus recalcularea aloolemiei intrucat de la depistare pana la recolatarea primei probe s-a scurs ceva timp.
In ceea ce priveste timpul in care se va face aceasta expertiza depinde de INML cat are de lucru.
prima proba a fost 0.60 iar a doua 0.80 .cei de la IML mi-au spus ca recalcularea se face in aceiasi zi .si ca cei de la politie o pot ridica imediat dupa ce se face .eu intrebam in cat timp se solutioneaza cazul .stiu ca asta depinde de cei de la politie.

Alte discuții în legătură

Dosar penal alcool la volan alex_tibi alex_tibi Dupa aproximativ 2 luni si jumatate de la depistarea in trafic cu alcoolemie sunt in posesia tuturor probelor , respectiv 0,70 prima 0,55 a doua , recalculare ... (vezi toată discuția)
Permis retinut tequila tequila in data de 25 mai am fost oprit de politia rutiera si am fost supus testului cu aparatul etilotest ...am fost dus si la iml unde mi-au ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturilor alcoolice danut6666 danut6666 In primul rand vrea sa multumesc celor care ami vor raspunde si mie la o intrebare lagat de un eveniment rutier, Am mai vazut cateva persoane pe forum in ... (vezi toată discuția)