sa va spun problema mea...... am 16 ani ....m-am certat cu un baiat si am facut in asa fel incat sa-l rezolv pe tip .... tatal lui a venit la directoratul liceului si a prezentat situatia si a fost si la politite de a depus o plangere .... conflictul a constat in faptul ca am avut o altercatie verbala in urma careia el mi-a dat un pumn ( asta s-a intamplat in incinta unitatii de invatamant ) ... apoi peste doua zile am chemat niste " prieteni " si i-am aplicat o corectie zdravana tipului ( asta s-a intamplat cu mult in afara unitatii de invatamant ) ..... intrebarile mele sunt :
1) cum se poate solutiona chestia cu plangerea la politie ?
2) conducerea unitatii de invatamant are vreun drept sa-si exercite autoritatea in privinta unui conflict care a avut loc in exteriorul perimetrului scolii ? ... adica sa-mi scada nota la purtare ( asa mi-a zis directorul )
Ai gresit si uite ce-a iesit. Te poti alege cu dosar penal si sa-ti "aranjezi" viitorul. Nu dispera.
1. Ia legatura cu directiunea care te poate ajuta in medierea conflictului, prin parintii tai si cu parintii lui.Sfatul este sa consultati si un avocat.
2. Daca isi retrage plangerea de la politie cu sau fara despagubiri materiale, ai scapat doar cu o pedeapsa administrativa a conducerii scolii.(da, poate scade nota la purtare, conform regulamentului scolar).
3. Si o intrebare( la care sa raspunzi singur) : de unde stie victima ca tu ai fost autorul ? Iar alta la care sa te gandesti: ai martori care sa te sustina ?
Chiar daca ati"incasat-o"de la coleg,problema trebuia rezolvata de conducerea scolii,pe care ar fi trebuit sa o sesizati.
Ati vrut sa aratati ca sunteti"barbat" si v=ati razbunat in exteriorul scolii,prin intermediul altora sau cu ajutorul altora.
Doua greseli,prima nu sunteti mai"barbat",decat ati fost initial,din contra si a doua -si cea mai importanta-in urma plangerii penala si dvs.,dar si cei pe care i-ati atras in aceasta"razbunare pusteasca" va puteti alege cu un dosar penal pentru loviri si alte violente,iar in functie de certificatul medico-legal al victimei(de numarul de zile de ingrijiri medicale),aceasta incadrare poate fi,chiar mai grava.
Parerea mea este sa discutati toti cu cel lovit si cu parintele acestuia,cu parintii dvs, pentru a ajunge la o impacare si situatia se va solutiona administrativ printr-o sanctiune pe care o va acorda conducerea administrativa a scolii
va multumesc pentru rapsunsuri......pentru domnul Mihai S.R. ....pai victima stie cine e autorul pentru ca eu am dat primul si cel mai tare .... si mai am o chestiune astazi pe ordinea de zi :
- este posibila urmatoarea solutionare a conflictului ?
- parintii mei sa cada la pace cu parintii lui
si
- o " interventie " din exterior in urma careia directiunea unitatii de invatamant sa treaca cu vederea peste acest incident
sau daca parintii lui nu vor sa retraga plangerea .... tot o " interventie " din exterior sa detemrine si politia sa treaca cu vederea peste acest incident ..... zile de spitalizare nu a necesitat .... certificat medico-legal si-a scos dar in afara de niste vanatai la fata nu are nimic ( totusi nu l-am distrus in bataie ) ...
multumesc anticipat
Cu nota la purtare nu este o problema. Atentie la plangerea penala pentru "loviri si alte violente", trebuie sa va impacati mai ales ca numarul de zile de ingrijiri medicale este mic. Politia nu poate trece cu vederea, mai ales daca s-a depus o plangere penala. Se va dispune in urma cercetarilor o solutie legala prin Parchet.
Succes!
Agresiune
nicu6121
va rog frumos sa imi spuneti cat costa deschiderea unui proces civil de agresiune?
In cat timp de la o agresiune poti sa iti scoti certificat ... (vezi toată discuția)